31 d’agost 2020 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: Salut identifica 56 usuaris positius en coronavirus a la residència Sèniors Sant Joan després d’un cribratge NNota Informativa

COVID-19: Salut identifica 56 usuaris positius en coronavirus a la residència Sèniors Sant Joan després d’un cribratge

La residència ha activat el protocol d’actuació davant la Covid-19 i ha dividit les instal·lacions en dues àrees. Una UVAC fa seguiment dels usuaris

El Servei de Salut de les Illes Balears, en coordinació amb la Direcció General de Salut Pública, la Direcció General de Dependència i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, ha diagnosticat a 56 usuaris de la residència Sèniors Sant Joan (Mallorca) com a positius en coronavirus. D’ells, 2 han mort aquest cap de setmana i 6 han estat ingressats en centres hospitalaris. També s’ha detectat 21 casos positius entre els professionals del centre.

El passat dijous 27 d’agost es va detectar un treballador positiu en aquesta residència i l’endemà també es va localitzar el cas d’un resident positiu. Arran d’això, el Servei de Salut va iniciar dissabte un cribratge amb proves PCR entre tots els professionals i usuaris de la residència (70 treballadors i 112 residents). El resultat del cribratge va ser de 56 usuaris i 21 professionals positius en total (incloent els casos inicials).

La residència ha activat el protocol d’actuació davant la COVID-19 i ha dividit les instal·lacions en dues àrees. Les habitacions de la planta baixa estan destinades als usuaris positius asimptomàtics o lleus, mentre que la primera planta està destinada als pacients negatius.  A més, una Unitat Volant d’Atenció al Coronavirus (UVAC) de la Central de Coordinació Covid s’ha desplaçat fins al centre per fer un seguiment els usuaris. Els propers dies, el Servei de Salut de les Illes Balears procedirà a dur a terme un segon cribratge al centre.