LOGO CAIB
Contingut
18 agost 2020Conselleria de Salut i Consum

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, es reuneix amb l’associació ELA Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, es reuneix amb l’associació ELA Balears

Gómez valora la gran tasca que fa l’associació oferint suport i acompanyament a pacients i familiars

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, s’ha reunit amb l’Associació Balear d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA Balears). A la reunió han assistit la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària i Malalties Poc Freqüents, Angélica Miguélez; la presidenta d’ELA Balears, Cati Rigo Mulet, i la secretària de l’entitat, Carmen Sánchez-Contador Escudero.

La presidenta d’ELA Balears ha lliurat a la consellera un document amb les conclusions de la Jornada Multidisciplinària sobre Comunicació en ELA, que es va celebrar del 15 al 19 de juny de 2020.

Les representants de l’associació estan satisfetes pel resultat de la jornada, que es va desenvolupar en format en línia a causa de l’emergència sanitària de la covid-19. Hi van participar 74 persones, gairebé totes professionals del sector sanitari, provinents la majoria de les Illes Balears, però també del Canadà, França i Catalunya.

Gómez ha valorat la gran tasca que du a terme ELA Balears a donar suport i acompanyament a pacients i familiars.

En relació amb les necessitats que ha presentat l’associació en el document de conclusions, la consellera s’ha compromès a participar amb ELA Balears en la planificació d’activitats per a formació específica, a més d’oferir difusió sobre l’associació en les consultes de neurologia i pneumologia, perquè els pacients la coneguin des de l’inici i puguin tenir acompanyament i suport en la comunitat.

Des de l’associació han mostrat preocupació per les necessitats no cobertes que tenen les persones amb ELA pel que fa a productes com comunicadors o programes d’ajuda en la comunicació o en l’adaptació dels habitatges. La consellera els ha explicat que aquesta és una àrea en què es treballarà de manera coordinada amb Serveis Socials. A més, es revisarà el catàleg de productes ortoprotètics que determina el Ministeri de Sanitat.

Seguint la línia del Pla d’Atenció a les Persones amb Cronicitat Complexa i Avançada, Gómez s’ha compromès a oferir una «mirada pal·liativa» a les persones amb ELA i a les seves famílies des de l’inici del diagnòstic, impulsant la gestió de casos amb l’Equip de Suport d’Atenció Domiciliària, que ofereix ajuda adaptada a cada moment vital de la persona i que permet donar-li confort sense renunciar a cap tractament actiu compatible amb les cures pal·liatives.