6 d’agost 2020 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: La Conselleria de Salut i Consum informa que a les Illes Balears hi ha 595 casos actius de SARS-CoV-2 NNota Informativa

COVID-19: La Conselleria de Salut i Consum informa que a les Illes Balears hi ha 595 casos actius de SARS-CoV-2

El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins avui 3.041 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, 111 més que ahir.  Així, seguint amb els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.936 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 2.581 corresponen a Mallorca, 121 a Menorca, 218 a Eivissa i 16 a Formentera.

D’altra banda, 2.216 persones s’han curat, 36 més que ahir. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova per COVID-19 i l’acumulat a les Balears és de 230 persones mortes a causa del coronavirus.  

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 595 casos de COVID-19 actius, 75 més que ahir.    

Detecció precoç de casos nous

El Servei balear d’Epidemiologia, així mateix, d’acord amb la notificació setmanal que transmet al CCAES ha informat que la darrera setmana s’han detectat 11 brots nous a la comunitat. Dels 64 casos positius detectats de manera precoç, 49 es troben asimptomàtics mentre que 15 han manifestat símptomes (i d’aquests, cap d’ells ha requerit hospitalització). Altres 72 persones es troben en seguiment per ser considerats contactes estrets.

10 dels nous brots declarats aquesta setmana s’han localitzat a Mallorca i 1 a l’illa d’Eivissa. Tots excepte un (un de caràcter mixt  laboral/familiar a Mallorca, amb 14 afectats) consten de menys de 10 positius. Dels nous brots, 6 són d’àmbit familiar, 2 socials, 1 laboral i 1 domiciliar (a més del ja esmentat brot laboral/familiar).  

Així mateix, a més d’aquests 11, i detectats setmanes anteriors, queden altres 23 brots actius. Des de començament de maig, l’equip de rastrejadors d’atenció primària del Centre Coordinador de COVID ha identificat 41 brots a la comunitat, ha localitzat 254 casos positius i ha fet seguiment i proves a altres 345 persones identificades com a contactes estrets.

Dades del Servei de Salut

El Servei de Salut, per la seva banda, informa que avui hi ha 791 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes persones, hi ha 99 casos en atenció hospitalària (9 a l’UCI) i 692 a primària. Entre aquests casos s’inclouen també persones amb infecció per COVID-19 superada.

Per illes, a Mallorca hi ha 94 persones hospitalitzades (48 de les quals per causes socials, no clíniques) i 8 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 658 persones són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària.

A Menorca no hi ha cap persona ingressada a l’Hospital Mateu Orfila i 18 són ateses en el domicili per part de primària.     

A Eivissa són 5 les persones hospitalitzades (2 per motius socials i 1 a la UCI). A més, 14 casos confirmats són seguits a Eivissa en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut i 2 a Formentera.

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 100 que es troben en vigilància (95 a Mallorca, cap a Menorca i 5 a Eivissa) i 17 que tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s’han notificat 384 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han duit a terme 199.904 (156.806 PCR,  10.816 tests ràpids d’anticossos i 32.282 serologies).

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres no han notificat cap nou cas actiu d’usuaris. Per tant, ara mateix n’hi ha dos residents amb contagi actiu (de dues residències diferents, i tots dos hospitalitzats) i un treballador d’un altre centre positiu.   

A les residències per a persones amb discapacitat no hi ha cap cas actiu.