2 juliol 2020 Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

Educació adjudica dos projectes d’ampliació i un de reforma de centres educatius de l’illa de Mallorca NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Educació adjudica dos projectes d’ampliació i un de reforma de centres educatius de l’illa de Mallorca

\ Es tracta dels projectes de millora  del CEIP Ses Comes, a Manacor; del CEIP Guillem Ballester i Cerdó, a Muro i, del CIFP Juníper Serra, a Palma  

\Les empreses adjudicatàries són UTE ZIMA Desarrollos Integrales S.L- PEGIRO S.L., Finques LA TRAPA S.L. i COMSA SERVICE, respectivament

\Els tres projectes sumen una inversió total de més d’1,3 milions d’euros per la millora de les infraestructures educatives de les Illes Balears

 

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca mitjançant l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) acaba d’adjudicar 3 projectes de millora de centres educatius de les Illes Balears. Concretament s’han adjudicat les obres d’ampliació del CEIP Ses Comes de Manacor, del CEIP Guillem Ballester i Cerdó de Muro i la reforma del CIFP Juníper Serra de Palma. Els tres projectes suposen una inversió total de 1.337.931 euros.

Les empreses adjudicatàries són:

  • Del projecte d’ampliació del CEIP Ses Comes de Manacor l’empresa UTE ZIMA Desarrollos Integrales S.L. - PEGIRO S.L., per un import de 722.929€.
  • Del projecte d’ampliació del CEIP Guillem Ballester i Cerdó de Muro l’empresa Finques LA TRAPA S.L. per un import de 524.884€.
  • Del projecte d’ampliació del CIFP Juníper Serra de  Palma  l’empresa COMSA SERVICE per un import de 90.118€.

Les 3 actuacions són obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les illes per respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears. Cal destacar que l’actuació al CEIP Ses Comes està cofinançada amb Fons Feder.

Ampliació del CEIP Ses Comes a Porto Cristo

Les obres de millora del CEIP Ses Comes de Porto Cristo contemplen les actuacions necessàries per l’eliminació de les 4 aules i un bany modular existents, a la vegada que solucionen els problemes d’espai del centre. L’obra s’ha adjudicat a la UTE ZIMA Desarrollos Integrales S.L. - PEGIRO S.L per 722.929€ euros i un termini d’execució de 6 mesos.

El projecte d’ampliació consisteix en la construcció d’un nou mòdul amb 4 aules per educació infantil i un espai cobert en el pis superior perquè faci de gimnàs. D’aquesta forma es podrà aprofitar l’aula que a l’actualitat es fa sevir per fer educació física i arribar a les 5 aules que necessita el centre. Alliberant al centre de les 5 aules modulars existents durant aquest curs.

Aquest projecte d’ampliació està cofinançat amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Projecte de millora del CEIP Guillem Ballester i Cerdó de Muro

Es tracta de l’ampliació del CEIP Guillem Ballester i Cerdó que s’entén com una continuació de la planta baixa de l’edifici existent i ampliarà la superfície del centre en 345 m2. L’obra s’ha adjudicat a l’empresa Finques LA TRAPA S.L. per un import de 524.884€.

Aquesta actuació contempla la construcció de sis noves aules. Quatre es destinaran a primària i dues seran de reforç. També es construirà un nucli de lavabos.

El projecte preveu que en l’annex es disposin les quatre noves aules de primària i  sota el porxo de l’edifici existent, les dues aules de reforç i els lavabos. Els dos patis existents al porxo permetran la il·luminació natural de les dues aules.

Obres de millora al CIFP Juníper Serra de Palma

El projecte d’actuació al CIFP Juníper Serra de Palma contempla la reforma dels antics laboratoris de fotografia del centre. L’obra s’ha adjudicat a l’empresa COMSA SERVICE per un import de 90.118€ i un termini d’execució de 12 setmanes.

L’actuació preveu una redistribució dels espais dels laboratoris de revelat de fotografia per a convertir-los en aules.

Els nous espais se convertiran en 2 aules de 40 m2 cada una, un magatzem d’11 m2 i un laboratori de fotografia de 20 m2.

Aquests 3 projectes que sumen més d’1,3 milions d’euros són obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les Illes Balears que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.