17 juny 2020 Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

Les Illes Balears disposaran de sis nous parcs d’energia solar a final d’any NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les Illes Balears disposaran de sis nous parcs d’energia solar a final d’any

El vicepresident del Govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes, ha visitat avui el parc fotovoltaic de Son Corcó de Consell

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, acompanyat pel director general d’Energia i Canvi Climàtic, Aitor Urresti, i el gerent de l’Institut Balear de l’Energia (IBE), Ferran Rosa, ha visitat aquest matí el parc fotovoltaic de Son Corcó, que actualment s’està construint al municipi de Consell. També han participat en aquesta visita el batle de Consell, Andreu Isern, i el resposable de l'obra, Jordi Quer

Es tracta d’una instal·lació fotovoltaica que ocupa una superfície de gairebé tres hectàrees i que permetrà generar una potència de 2,4 MW. Aquest és un dels 55 projectes d’energia solar fotovoltaica que el Govern ha previst que es construeixin en els propers dos anys a través del finançament de la primera convocatòria d’ajuts SOLBAL de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), per un valor de 40 milions d’euros.

La posada en marxa d’aquestes 55 instal·lacions sumarà un total de 326 MW, una potència que permetrà que l’energia renovable produïda a les Illes Balears passi del 3 % registrat l’any 2018 fins a un 10 % l’any 2023.

Durant la visita, el vicepresident Yllanes ha qualificat aquest nou parc com «un exemple de la voluntat del Govern per fomentar la transició energètica a les Illes i assolir una sobirania energètica» i ha recordat que «impulsar les energies renovables suposa la creació de 17.500 llocs de treball estables i de qualitat». Yllanes ha afegit que «l’expansió de les energies netes i sostenibles no només contribueix a la diversificació i descentralització de la producció energètica, sinó que també és essencial en la diversificació i recuperació econòmica de les Illes».

Cal recordar que d’aquestes 55 instal·lacions fotovoltaiques, set es troben actualment en construcció i es preveu que almenys sis d’aquestes puguin entrar en funcionament a final d’enguany, ja que es tracta d’instal·lacions que ocupen poca superfície.

D’altra banda, en l’actualitat, la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius ha rebut la sol·licitud de quinze projectes més per construir parcs fotovoltaics a les Illes, que sumarien un total 300 MW més. Les sol·licituds es podran dur a terme a través d’una segona convocatòria d’ajuts SOLBAL de l’IDAE. El programa per a la promoció de l’energia solar fotovoltaica està cofinançat pel fons FEDER i està gestionat per l’entitat pública dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Actualment, les Illes Balears tenen un total de 38 parcs fotovoltaics. D’aquests, 35 són a Mallorca, 2 a Menorca i 1 a Formentera.