16 maig 2020 <10aL>Conselleria de Mobilitat i Habitatge

COVID-19:El Ministeri de Mobilitat i Transports suma els aeroports de Menorca i Eivissa als que poden rebre vols internacionals NNota Informativa

COVID-19:El Ministeri de Mobilitat i Transports suma els aeroports de Menorca i Eivissa als que poden rebre vols internacionals

El Ministeri de Mobilitat, Transport i Agenda Urbana ha anunciat avui horabaixa que els aeroports de Menorca i Eivissa se sumen als aeroports que poden rebre vols internacionals com a punts d’entrada a l’Estat espanyol.

El ministre José Luis Ábalos ha avançat avui  horabaixa que demà signarà la resolució per a què, a partir de dilluns, els aeroports de Menorca i Eivissa (juntament amb els de Tenerife Sur, Alacant-Elx i Sevilla) siguin també punts d’entrada a Espanya.

Ahir divendres, es va designar com a únics punts d’entrada a Espanya per vía aèria de passatgers internacionals des d’avui dissabte els aeroports de Palma, Barcelona, Gran Canària, Madrid i Màlaga. Tot i així, ja es va indicar que, d’acord amb les comunitats autònomes, aquest llistat es podia ampliar.

El Govern de l’Estat considera que els aeroports designats tenen capacitat d’atenció a situacions d’emergècies de salut pública internacional.

La inclusió dels aeroports d’Eivissa i Menorca s’ha produit atenent la petició del Govern de les Illes Balears.

El Govern de les Illes Balears ha indicat, en la seva petició al Ministeri, que l’evolució de la pandèmia a les Illes, i la capacitat de reacció del sistema sanitari, permet sumar els aeroports d’Eivissa i Menorca al de Palma com a punts d’entrada.

Tot i que l’activitat de vols internacionals als aeroports de Menorca i Eivissa és molt reduïda en aquests moments, des del Govern de les Illes Balears es considera que tancar del tot l’entrada de vols dificultaria la recuperació de l’activitat tot just sigui posible reprende la normalitat en el trànsit aeri.

A més a més, es recorda que  des del Govern de les Illes Balears es van establir controls sanitaris als aeroports dels del primer moment, en col·laboració amb els cossos i forces de seguretat de l’Estat en el control al passatge.

S’ofereix al Govern de l’Estat la col·laboració amb Sanitat Exterior per dur a terme el control sanitari als passatgers que arribin en vols internacionals a Eivissa i Menorca.

Cal recordar que el Govern de l’Estat ha ordenat una quarentena de 14 dies per a tots els passatgers que arribin amb vols internacionals i també que ha prorrogat les causes per les quals els pot viatjar.

Únicament es pot viatjar per retorn a la residència, motius de feina, sanitaris, tenir cura d’algú depenent o situación análoga.

Es mantén el port de Palma entre els vuit ports de l’Estat que serán també punt d’entrada de trajectes internacionals.

L’objectiu de fixar únicament aquests punts d’entrada és minimitzar els riscos d’importació de casos de coronavirus durant el procés de desescalada.

La mesura que limita els punts d’entrada a Espanya per via aèria o marítima estarà vigent fins al proper dia 24 de maig, termini que és prorrogable.