LOGO CAIB
Contingut
20 març 2020Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa de 203 casos acumulats a les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa de 203 casos acumulats a les Illes Balears

El Ministeri de Sanitat ha informat avui de 203 casos acumulats de SARS-CoV-2 a les Illes Balears; 34 més que ahir. Fins ara, s’han registrat 4 morts i 10 persones s’han curat. El total de positius actius, actualment, és de 189.

Així ho han donat a conèixer avui la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Francesc Albertí, els quals han explicat la informació enviada al Ministeri de Sanitat i també han ofert una informació més específica sobre la situació, al migdia, en els hospitals de les illes.

Patricia Gómez ha lamentat les morts que s’han produït els darrers dies i també ha agraït a la població el compliment de les indicacions i les recomanacions de les institucions per tal de contenir el virus i protegir les persones més vulnerables.

Albertí ha explicat que a Mallorca hi ha 30 pacients amb coronavirus ingressats a l’Hospital Universitari Son Espases (3 a l’UCI); 22, a Son Llàtzer (8 a UCI), 4 a l’Hospital Comarcal d’Inca (1 a UCI), i 6 més a l’Hospital de Manacor (tots a planta). Creu Roja té, així mateix, 8 pacients a la Policlínica. La resta de persones es troben en seguiment per les unitats volants d’atenció al coronavirus (UVAC).

A Menorca, hi ha 5 persones amb coronavirus a l’Hospital Mateu Orfila (1 a UCI). També hi ha 6 persones en seguiment per part de les UVAC. Atès que n’hi havia un més d’alta hospitalària, el total acumulat és de 12 persones.

A Eivissa, hi ha 6 persones a l’Hospital Can Misses (1 a UCI). Altres 14 persones reben atenció de les UVAC. En total, 20 casos acumulats.

També a les Illes Balears, 24 professionals sanitaris han donat positiu. A més, hi ha entre 250 i 300 professionals que estan en vigilància activa a les illes.

Actualment, la situació en els hospitals i les àrees d’urgències és de normalitat i funcionen correctament els nous circuits per reordenar l’atenció als pacients i garantir la seguretat dels usuaris i dels professionals.

En relació amb les proves de coronavirus, que s’apliquen d’acord amb el que indica el protocol del Ministeri de Sanitat, se n’han fet més de 1.400.

La Conselleria de Salut i Consum destaca la necessitat que la població segueixi les i instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer. Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.