LOGO CAIB
Contingut
15 març 2020Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

COVID-19: El Govern es reuneix amb institucions i agents econòmics i socials per a coordinar accions durant el període d'Estat d'Alarma NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: El Govern es reuneix amb institucions i agents econòmics i socials per a coordinar accions durant el període d'Estat d'Alarma

S'està treballant en un pla per a coordinar el retorn als seus llocs d'origen de tots els turistes que estan en l'arxipèlag

Els consellers de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons i de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, han mantingut una reunió aquest matí amb Delegació del Govern, els presidents dels consells insulars, ajuntaments i agents econòmics i socials de les Illes per a coordinar accions durant el període d'Estat d'Alarma.

Paral·lelament, el Govern treballa intensament en un pla per a organitzar i coordinar el retorn als seus llocs d'origen de tots els turistes que actualment es troben en l'arxipèlag i durant la trobada tots els assistents han abordat la situació actual.

L'objectiu del Govern és que tots els visitants puguin retornar a les seves cases al més aviat possible i de manera ordenada, després que s'hagi sol·licitat al Govern d'Espanya més restriccions per a accedir a les Illes per via aèria i marítima. Per a aconseguir-ho, s'impulsarà un protocol d'actuació en diversos àmbits i de manera coordinada amb el sector privat.

Els turistes que estan en hotels de l'arxipèlag podran continuar allotjats fins que puguin tornar als seus països d'origen. En aquesta línia, els empresaris hotelers poden tenir oberts els seus restaurants i donar servei als seus clients allotjats, no a consumidors de fora.

En aquesta línia, els turistes hauran de comportar-se exactament igual que la resta de ciutadans, no podran sortir de l'hotel a partir de l'aplicació del decret d'Estat d'Alarma, excepte per a l'imprescindible, en els mateixos termes que el que va explicar el dissabte el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez. La recomanació és que romanguin a les seves habitacions fins que siguin traslladats cap a ports i aeroports amb l'única fi de tornar a les seves residències habituals.