26 febrer 2020 <10aL>Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Els més de mil usuaris que el Servei d’Ocupació té a Campos podran ser atesos a l’oficina de Felanitx NNota Informativa

Els més de mil usuaris que el Servei d’Ocupació té a Campos podran ser atesos a l’oficina de Felanitx

Fins ara, els habitants d’aquest municipi s’havien de traslladar fins a Palma per accedir a la cartera de serveis del SOIB

A partir del 17 de març, les persones domiciliades al municipi de Campos, que fins ara eren ateses a l’oficina del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) del carrer de Mateu Enric Lladó de Palma, rebran atenció a l’oficina del SOIB de Felanitx, ubicada al carrer de Sant Agustí, 13.

 

Amb aquesta mesura, que afecta els 1.043 usuaris que el SOIB té al municipi de Campos, s’aconsegueix complir amb una reivindicació històrica dels habitants de Campos i dels nuclis de sa Ràpita i ses Covetes, que s’havien de traslladar fins a Palma i ara ho faran a l’oficina que tenen més a prop de casa seva.

 

El canvi implica fer una redistribució del sistema informàtic, ja que, habitualment, els usuaris s’assignen a una oficina en funció del codi postal i no del municipi de residència. Després de les reunions mantingudes amb el SEPE i amb l’Ajuntament de Campos, s’ha fet efectiva una modificació que permetrà que les persones residents al codi postal 07630 i 07639 que visquin a al municipi de Campos (i no a Llucmajor) accedeixin a l’oficina de Felanitx, que així amplia el territori geogràfic de prestació de serveis.

 

A les oficines del SOIB, compartides amb el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), s’hi ofereix un ventall de serveis que van molt més enllà del segellament de la demanda, com l’orientació laboral, la formació per a l’ocupació, les tasques d’intermediació per afavorir la inserció, etc.

 

Per al director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, es tracta d’una “molt bona notícia per als habitants de Campos”, que tendran el SOIB més a prop de casa seva, però també per al servei d’ocupació, ja que disposa d’una “xarxa d’oficines consolidada i que abasta tot el territori de les Balears sense centralitzar els seus serveis a través de Palma”. De fet, Pou ha recordat que “davant tota la cartera de serveis que ofereix el SOIB per a la ciutadania, la proximitat amb els usuaris és fonamental i el contacte entre les persones i l’oficina ha de ser constant i fluid”.