7 febrer 2020 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

La Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears ha activat el protocol de coronavirus 2019-nCoV davant la detecció a Mallorca de quatre persones que varen tenir contacte amb un cas confirmat NNota Informativa

La Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears ha activat el protocol de coronavirus 2019-nCoV davant la detecció a Mallorca de quatre persones que varen tenir contacte amb un cas confirmat

La Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears ha activat a darrera hora d’avui el protocol d’atenció en cas de sospita de coronavirus 2019-nCoV després de detectar a Mallorca quatre casos de persones que varen tenir contacte amb un cas confirmat.

El cas en investigació afecta quatre persones d’origen britànic d’una mateixa família residents a Mallorca que han estat ateses pels professionals sanitaris. El pare ha acudit a l’Hospital Universitari de Son Espases i la mare i dues filles han estat posteriorment traslladades al centre per a la seva avaluació. La família ha manifestat que va estar en contacte amb una persona que va donar positiu per coronavirus, i amb simptomatologia clínica, a França.

Seguint el criteri dels professionals, l’home es troba aïllat i ja s’ha procedit a prendre mostres a tots ells per enviar-les al laboratori de Majadahonda. Tots han quedat ingressats.

Demà, dissabte, a les 11.00 hores, membres del a Conselleria de Salut, del Servei de Salut i de Son Espases oferiran més informació en el saló d’actes del centre.

La Conselleria de Salut i Consum reitera el seu missatge de tranquil·litat i de confiança en la feina dels professionals a l’espera que els resultats de les mostres determinin si es tracta o no de coronavirus 2019-nCoV. La Conselleria recalca que es fa feina de manera estreta amb el Ministeri de Sanitat.