14 desembre 2018 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

Entrevistats 54 candidats per a participar en el procés formació-contractació de l'especialitat de conducció de vehicles de l’entitat MUÉVETE FORMACIÓN NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Entrevistats 54 candidats per a participar en el procés formació-contractació de l'especialitat de conducció de vehicles de l’entitat MUÉVETE FORMACIÓN

És el primer Job day del programa SOIB Formació amb Compromís de Contractació
El SOIB Empreses ha convocat avui divendres un Job day per a preseleccionar les persones que podran participar en el procés formació-contractació amb  l'especialitat de conducció de vehicles.
 
Aquesta jornada s’emmarca en el programa SOIB Formació amb Compromís de Contractació  aprovat recentment i a través del qual l’entitat MUÉVETE FORMACIÓN ofereix :
-Formació de 135 hores per accedir a les proves per obtenir el carnet de conduir de classe C (especialitat TMVI10EXP)
-Formació de 250 hores per aconseguir el CAP inicial (s’impartiran 3 mòduls certificat de professionalitat parcial TMVI0208 Conducció de vehicles pesants de transport de mercaderies: MF1462_2, MF1463_2, MF1465_2).
 
En el termini de 6 mesos des que acabi la formació, el 80 % de persones aptes seran contractades per empreses del sector (aquelles que han signat un acord de col·laboració amb MUÉVETE FORMACIÓN).  S’impartiran com a màxim 40 hores setmanals(8 hores diàries) i s’obtindrà el permís de camió, el CAP (Certificat d'Aptitud Professional) i un contracte de treball en finalitzar la formació.
 
El nombre de places que s’ofereixen són 30 (15 en horari de matí i 15 ’horabaixa) i
el contracte serà a temps complet i amb la possibilitat de formalitzar un de tipus indefinit. L’inici de la formació s’ha previst per al mes de gener de 2019.
 
A la jornada s’ha fet una presentació mixta a càrrec del SOIB i de MUÉVETE FORMACIÓN per explicar el procés formació-contractació de l'especialitat de conducció de vehicles. A continuació, les tècniques de SOIB Empreses han entrevistat a les 54 persones que s’han presentat a la seu de la Conselleria de Treball per a participar en aquest nou procés. Aquest  Job day servirà per fer una preselecció dels alumnes i a partir de dia 18 d’aquest mes Muévete Formación  farà la selecció final a les seves instal·lacions.
 
Aquesta és la primera actuació que es dur a terme en el marc de la convocatòria SOIB Formació amb Compromís de Contractació  que permetrà la inserció laboral de 375 persones demandants d’ocupació desocupades i registrades en el SOIB. En seran beneficiàries empreses i entitats que duguin a terme cursos en què hi hagi el compromís de contractar una part dels alumnes durant un període mínim exigit. La contractació ha de suposar un augment de la plantilla real de l’empresa.

Una de les novetats d’aquesta convocatòria, inclosa en el Pla Anual de Política d’Ocupació 2018, és que el període de sol·licitud estarà obert i, així, es possibilitarà que el SOIB doni resposta a les empreses quan es produeixi la seva demanda.
 
 Més informació a: https://www.caib.es/seucaib/ca/201/empreses/tramites/tramite/3482087