14 desembre 2018 | <9ªL> Presidenta

La presidenta participa a l’acte de cloenda dels 215 joves que han estat contractats amb “SOIB Joves Qualificats Sector Públic” NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La presidenta participa a l’acte de cloenda dels 215 joves que han estat contractats amb “SOIB Joves Qualificats Sector Públic”

La iniciativa ha suposat una inversió de 3.274.821 euros i ha permès que joves amb estudis superiors tenguin la seva primera experiència professional al Govern en el seu àmbit d’estudis
La presidenta del Govern, Francina Armengol, el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i la directora general d’Acreditació, Docència i Investigació en Salut, Margalida Frontera, han assistit a l’acte de cloenda del programa “SOIB Joves Qualificats Sector Públic Instrumental 2017-2018”, que ha permès al Govern la contractació de 215 joves i ha suposat una inversió de 3.274.821 euros. Durant l’acte, que s’ha celebrat a l’espai Francesc Quetglas, s’han projectat vídeos i els joves han pogut explicar la seva experiència i què els ha aportat aquest programa.
 
Armengol ha manifestat la “bona acollida d’un programa únic a l’Estat” que ja ha permès “la contractació de 1.353 joves amb estudis superiors a totes les illes”. En aquest sentit, ha explicat que “quan creàrem Joves Qualificats vàrem pensar que si el mercat laboral no vos obria la porta perquè no teníeu experiència professional, tot i haver-vos preparat durant anys, havíem de ser les institucions qui vos donéssim aquesta oportunitat”. “Els joves no només sou futur: també sou present i mereixeu les mateixes oportunitats per desenvolupar-vos que qualsevol altre”, ha afegit.
 
La presidenta ha agraït als joves la feina i la implicació demostrada durant els 15 mesos en què han treballat a diferents llocs de l’Administració i ha ressaltat que “alhora que heu millorat els serveis públics i reforçat les polítiques de les diferents institucions, heu pogut tenir la primera experiència professional relacionada amb els vostres estudis, aprendre al mateix lloc de feina i posar en pràctica el que vàreu estudiar de forma remunerada”.
 
La titular de l’executiu ha expressat que a partir d’ara, gràcies a aquesta primera experiència professional en el seu àmbit d’estudis, els joves podran aspirar a “més i millors oportunitats laborals de qualitat en el futur”. Motiu pel qual, ha anunciat, “aquest programa tindrà continuïtat al llarg del 2019 amb noves convocatòries que permetran la contractació de 500 joves més”. 
 
SOIB Joves Qualificats Sector Públic Instrumental 2017-2018
 
Els 215 joves contractats al Govern formen part de la convocatòria “SOIB Joves Qualificats Sector Públic Instrumental 2017-18”, finançada pel SOIB amb el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE) i la Garantia Juvenil. Amb aquesta convocatòria s’invertiren 5.583.000 euros i es contractaren un total de 289 joves, atès que en el marc d’aquesta iniciativa i de forma paral·lela, també es contractaren 84 joves a la Universitat de les Illes Balears.
 
Els 215 joves qualificats del sector públic instrumental s’han incorporat a organismes dependents del Govern, com Abaqua, Idisba, IBANAT, Serveis Ferroviaris de Mallorca, Fogaiba, Fundació Banc de Teixits de les Illes Balears, IBAVI, Ports de les Illes Balears, Institut Balear de la Joventut, Ens Púbic de Radiotelevisió,  Institut Balear de la Joventut, Agència de Turisme de les Illes Balears o la Fundació d’Atenció i Suport a la Dependència.
 
Pel que fa a les titulacions dels joves, són molt diverses. Van des de periodisme, dret, enginyeria industrial, biblioteconomia i filologia anglesa, fins a història, pedagogia, química, relacions laborals, FP Superior d’informàtica, publicitat, veterinària, matemàtiques o fisioteràpia, entre d’altres.
 
Aquesta convocatòria, en marxa des de l’any passat, s’adreça a aturats menors de trenta anys amb estudis superiors. Permet que els joves tenguin una primera experiència professional relacionada amb allò que han estudiat, amb un contracte de quinze mesos a jornada completa. L’objectiu és que els joves que es contractin millorin l'ocupabilitat amb l'exercici pràctic dels coneixements adquirits en la seva formació i en les àrees dels seus estudis i que, d'aquesta manera, puguin millorar les possibilitats d'inserció posterior al mercat laboral.
 
Convocatòries SOIB Joves Qualificats 2018-2019
 
SOIB JOVES QUALIFICATS ENTITATS LOCALS 2018-2019 (inici entre l’1 i el 15 de novembre de 2018)
 
Els recursos aprovats hauran permès contractar aproximadament 303 joves durant 12 mesos per a 75 projectes, amb un pressupost previst adjudicat de   8.470.512 euros.
 
SOIB JOVES QUALIFICATS SECTOR PÚBLIC- AJUNTAMENTS 2019
 
La convocatòria s’aprovà en el Consell de Govern del passat 30 de novembre. Suposarà una inversió de 5.500.000 euros, permetrà la contractació de 220 joves durant 15 mesos i es posarà en marxa a partir del mes de gener de 2019.
 
La inversió total assignada es divideix en dues línies: la primera, dotada amb 5.000.000 d’euros, s’adreça al sector públic instrumental, mentre que la segona, per import de 500.000 euros, es posarà a disposició dels ajuntaments que no s’hagin beneficiat de la convocatòria “SOIB Joves Qualificats” per a entitats locals corresponent a 2018.