13 desembre 2018 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

El SOIB posarà en funcionament una nova oficina d’atenció al públic a Santa Eulària des Riu, en col·laboració amb l’Ajuntament NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El SOIB posarà en funcionament una nova oficina d’atenció al públic a Santa Eulària des Riu, en col·laboració amb l’Ajuntament

El SEPE hi realitzarà el reconeixement de prestacions, mentre que el servei autonòmic oferirà tota la seva cartera de serveis
El conseller Negueruela destaca que el municipi ha rebut una inversió de 2,3 milions d’euros en aquesta legislatura, la major inversió en els darrers deu anys
 
 
El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el director del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), Pere Torrens, s’han reunit avui amb l’alcalde de Santa Eulària des Riu, Vicent Marí, per tractar sobre la posada en marxa d’una nova oficina del SOIB en el municipi. En aquest sentit, el Govern –a través del SOIB- realitzarà una inversió de 180.000 euros per a la posada en marxa d’aquestes dependències. Les noves instal·lacions de Santa Eulària també comptaran amb una oficina del Servei Públic Estatal d’Ocupació (SEPE), que realitzarà la tramitació de prestacions.
 
L’acord amb l’Ajuntament preveu que el SOIB assumeixi les obres de remodelació del local i l’equipament, a més d’assumir la despesa del personal que conformarà el servei. Per la seva banda, l’Ajuntament aportarà el lloguer del local. El conseller Negueruela ha destacat que l’acord amb el batle Vicent Marí permetrà aproximar l’administració a la ciutadania, i ha agraït la disposició de l’Ajuntament per fer aquest projecte una realitat.
 
Amb aquesta nova instal·lació, la xarxa d’oficines del Servei d’Ocupació de les Illes Balears triangularà a Eivissa entorn de tres punts: Vila, Sant Antoni i, a partir del segon semestre de 2019, Santa Eulària. Actualment els habitants dels municipis de Santa Eulàlia s’han de traslladar a Vila per ser atesos, quan la majoria d’ofertes d’ocupació i empreses contracten localment. Aquest allunyament del servei fa perdre eficiència i, per tant, és necessari obrir un centre petit en aquesta àrea per a millorar els espais d’interacció amb la ciutadania.
 
Característiques de l’oficina
 
El conseller Negueruela ha indicat que properament se signarà un conveni amb l’ajuntament de Santa Eulàlia amb l’objectiu de disposar d’un local compartit amb els seus serveis, agents d’ocupació i desenvolupament local i orientadors i així donar cobertura a la zona est d’Eivissa; a més, el SEPE hi tindrà també personal destinat a realitzar la tramitació de prestacions.
 
Les característiques de la nova oficina s’ajustaran a una població marcada per una notable estacionalitat causada per l’estreta dependència de l’activitat turística. Per això s’ha previst la contractació de 5-6 tècnics del SOIB, i el SEPE aportarà 2 treballadors més.
 
Per part del SOIB, l’oficina oferirà serveis de registre d’ altes i baixes dels demandants d’ocupació, orientació personalitzada per a tots els col·lectius i  intermediació per gestionar les ofertes de llocs de treball. Per part del SEPE s’atendran les sol·licituds d'informació i reconeixement de prestacions d'atur.
 
Per al funcionament de les noves oficines, l’Ajuntament de Santa Eulària aportarà el lloguer de la instal·lació i el seu manteniment i el SOIB assumirà el cost del personal propi i la despesa ordinària. Això suma un pressupost estimat d’uns 230.000 euros (180.000 de personal i 50.000 de despesa corrent).
 
La nova oficina donarà cobertura a una mitjana d’uns 4.400 demandants d’ocupació de les poblacions de l’est d’Eivissa: Santa Eulària des Riu, Sant Joan de Labritja, Sant Vicenç de la Cala, Sant Llorenç de Balàfia, Santa Gertrudis, Sant Miquel de Balansat i Sant Carles de Peralta.
 
Més de 2,3 milions per a 500 beneficiaris
 
D'altra banda, el conseller Negueruela ha destacat la vinculació que Santa Eulària manté amb els serveis del SOIB, que en aquesta darrera legislatura han generat una inversió de més de 2,3 milions d’euros en diverses polítiques d’ocupació i de formació, que han beneficiat al voltant de 500 persones desocupades i treballadores. En aquest sentit, el conseller ha posat de relleu que la inversió que ha fet el SOIB en aquest municipi durant la present legislatura és “la més elevada en els darrers deu anys”.