LOGO CAIB
Contingut
18 juny 2018| <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

La vicepresidenta del Govern agraeix la feina feta al grup de recerca en teràpies cel·lulars i enginyeria de teixits NNota Informativa

Foto de noticia

La vicepresidenta del Govern agraeix la feina feta al grup de recerca en teràpies cel·lulars i enginyeria de teixits

La vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Desenvolupament, Bel Busquets, ha visitat el grup de recerca, TERCIT, adscrit al IUNICS i a l'IDISBa, que col·labora amb l'empresa Numat Medtech.
La vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha visitat avui el grup de recerca en teràpies cel·lulars i enginyeria de teixits (TERCIT), que col·labora amb l'empresa NuMat Medtech, empresa innovadora de biotecnologia ubicada al ParcBIT. El TERCIT està adscrit al IUNICS i a l'IDISBa en un projecte de recerca col·laboratiu de la Direcció General de Recerca i Innovació.

Durant la visita, en què Busquets ha felicitat el grup per la feina innovadora que hi realitza, la vicepresidenta ha estat acompanyada pel director general d'Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons; la directora general d'Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera; el director de NuMat, Antoni Caldentey, i les investigadores en  "Teràpies cel·lulars i enginyeria de teixits", Marta Monjo i Joana M. Ramis.

NuMat Medtech és una de les empreses que va rebre un ajut a la convocatòria de projectes coordinats dotada amb 500.000 euros, l'objectiu de la qual era promoure la col·laboració Universitat-Empresa, o sigui, apropar la recerca al sector industrial amb la finalitat de donar respostes a les seves problemàtiques.

Aquesta acció, cofinançada amb Fons FEDER, està alineada amb la nova RIS3 (Estratègia d'especialització intel·ligent de les Illes Balears), la qual fou aprovada per la Comissió Europea el passat 2017.

La vicepresidenta ha tengut l'oportunitat de conèixer la tasca que realitzada pel grup de recerca de Numat Medtech a la Universitat i ha destacat que la tasca de les investigadores i els investigadors "és clau per a la diversificació del model econòmic de les Illes Balears". Bel Busquets també subratllat la importància de la col·laboració entre diferents institucions i ha ressaltat que el grup de recerca forma part de l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut i adscrit al IdisBa."

En aquest sentit, Busquets també ha volgut mencionar la publicació aquest dissabte al BOIB de dues convocatòries de dos nous programes de captació de talent, finançades per l'impost de turisme sostenible i el Fons Social Europeu. Aquests programes s'emmarquen dins el projecte de captació de talent investigador FuturMED, finançat a càrrec del Pla Anual 2017 de l'impost de turisme sostenible (ITS) i del Fons Social Europeu, amb un pressupost total d'1.712.000,00 € i un període d'execució de 4 anys.