26 març 2018 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

El Consell de Mallorca contracta 65 joves en atur i amb formació superior per dur a terme obres d’interés general o social gràcies al programa SOIB Jove Qualificats NNota Informativa

El Consell de Mallorca contracta 65 joves en atur i amb formació superior per dur a terme obres d’interés general o social gràcies al programa SOIB Jove Qualificats

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, han donat avui la benvinguda als 65 treballadors contractats per la institució insular a través del programa SOIB Jove-Qualificats per a entitats locals. D'aquesta manera, durant set mesos les persones beneficiàries duran a terme diverses obres d'interès general i social gràcies a una inversió pública de 1,4 milions d'euros.

L'import global de la subvenció permetrà el desenvolupament de dos projectes per part del Consell de Mallorca (1,1 milions d'euros) i altres projectes a través de la seva entitat dependent Institut Mallorquí d'Afers Socials (306.586 euros). En aquesta convocatòria s'han duplicat els recursos econòmics i s'ha ampliat el nombre de beneficiaris en més enllà del doble, ja que el 2016 el Consell de Mallorca va contractar 27 persones a través d'aquest programa.

El conseller de Treball ha explicat, durant la seva intervenció, que la present edició del Programa SOIB Jove-Qualificats per a entitats locals (2017-2018) ha finançat 77 projectes per un import global de 9 milions d'euros, el que ha permès la contractació de 453 joves menors de 29 anys amb estudis superiors o grau superior de Formació Professional, sense experiència professional o amb poca experiència. En aquest acte també hi han participat el director general d'Ocupació i Economia del Govern, Llorenç Pou, així com el conseller insular de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles.

L'altra branca de SOIB Jove-Qualificats és la que subvenciona projectes d'interès general i social en el sector públic instrumental de la CAIB i la UIB, una proposta innovadora que enguany ha arrencat amb la contractació de 277 joves que desenvoluparan les seves tasques en 44 projectes gràcies a una inversió de 6 milions d'euros.

Mitjançant el programa SOIB Jove-Qualificats es pot contractar menors de 29 anys amb titulació universitària o de grau superior de Formació Professional, amb poca o cap experiència, per a que puguin exercir en les seves respectives àrees de treball i obtenir així una primera experiència laboral que lis obri les portes del mercat professional en les seves respectives especialitats.
Aquests ajuts garanteixen un contracte laboral en pràctiques amb una durada d'entre 7 i 15 mesos ampliables, amb salaris dignes i jornada completa, cotitzacions a la Seguretat Social, possibilitat que les institucions contractants renovin o prorroguin el contracte del beneficiari durant un temps no superior als 2 anys i processos de preselecció duts a terme pel SOIB.

SOIB Joves Qualificats és una iniciativa continguda en el Pla d'Ocupació de Qualitat 2017-2020, consensuada amb agents econòmics i socials dins del Pacte per la Competitivitat, l'Ocupació de Qualitat i el Progrés Social. A més de possibilitar una primera experiència professional a joves formats, aquest programa contribueix a millorar la productivitat i la competitivitat de les empreses de la comunitat autónoma.