20 desembre 2017 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

El Govern exposa les accions de sostenibilitat turística a la Clausura de l'Any Internacional del Turisme Sostenible de l'OMT a Ginebra NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern exposa les accions de sostenibilitat turística a la Clausura de l'Any Internacional del Turisme Sostenible de l'OMT a Ginebra

El gerent de l'ATB, Jaume Alzamora, detalla les mesures aplicades per tal que el turisme sigui una activitat compatible amb la protecció del nostre territori
El director gerent de l'Agència de Turisme de les Illes Balears, Jaume Alzamora, va assistir ahir a la cerimònia de clausura de l'Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament 2017 "El Turisme i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, el nostre viatge cap a 2030" de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), que va tenir lloc al Palau de Nacions Unides a Ginebra (Suïssa). Les Illes Balears hi van assistir com a única regió copatrocinadora de l'Any Internacional.

En la seva intervenció, Jaume Alzamora ha incidit en l'aposta de futur del Govern de les Illes Balears per la sostenibilitat econòmica, social, cultural i mediambiental que inclou una diversificació de l'economia i que el turisme sigui una activitat compatible amb la protecció del nostre territori.

El gerent de l'ATB ha definit les mesures aplicades pel Govern de les Illes Balears com són "canviar cap a una nova estratègia de promoció turística, centrant-nos en el creixement d'un model de turisme sostenible. Les nostres activitats promocionals busquen generar visites fora de la temporada principal d'estiu i promoure els aspectes més autèntics i culturals de les illes. Això ajudarà a tenir contractes més estables i generarà un millor ingrés o distribució dels beneficis del turisme."

El director ha explicat també l'aplicació amb èxit de l'Impost de Turisme Sostenible i ha parlat de la importància de limitar el nombre de places a establiments turístics, així com de la nova llei que prohibeix a les plataformes col·locar pisos de lloguer sense llicència.

Jaume Alzamora ha insistit en un millor equilibri entre les necessitats dels residents i dels visitants, per evitar un possible rebuig de la població cap al turisme. Mesures per aconseguir aquest equilibri inclouen un millor repartiment del número total dels visitants durant tot l'any, per evitar la saturació els mesos d'estiu i al mateix temps garantir contractes estables i un millor repartiment dels beneficis generats pel turisme.

Amb l'Any 2017 arribant a la seva fi, l'OMT reuneix representants del sector públic i privat amb l'objectiu de revisar els èxits de l'Any Internacional del Desenvolupament del Turisme Sostenible en vista de les seves fites inicials i discutir el camí a seguir per tal que el turisme contribueixi als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i als de l'Agenda 2030 sobre Desenvolupament Sostenible.

Alzamora ha participat en una sessió de reflexió sobre els èxits de l'Any Internacional davant els tres objectius marcats: sensibilitzar sobre la contribució del turisme sostenible al desenvolupament, mobilitzar a tots els grups d'interès perquè el sector sigui un catalitzador del canvi positiu i fomentar el canvi en les polítiques, pràctiques empresarials i el comportament del consumidor en el turisme.