LOGO CAIB
13 de novembre de 2017Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

Obre a Menorca el primer pis d'emancipació per a joves extutelats de l'illa NNota Informativa

Foto de noticia

Obre a Menorca el primer pis d'emancipació per a joves extutelats de l'illa

\ Procedents del sistema de protecció de menors
El Govern destina a Menorca un nou recurs per als joves extutelats en el seu procés d’emancipació. L’acord de cessió d’un pis signat entre l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) i la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació suposa la posada en marxa del primer habitatge d’emancipació per a joves extutelats a l’illa. Es tracta d’un pis ubicat a Ciutadella que oferirà quatre places a joves d’entre 18 i 25 anys procedents del sistema de protecció de menors perquè puguin iniciar el seu procés d’emancipació. L’habitatge és propietat de l’IBAVI i s’ha cedit en règim de lloguer a la Direcció General de Menors i Famílies per un termini de quatre anys, mitjançant un conveni signat entre el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago. 

El pis, que ja està disponible per ser ocupat, té una superfície útil de 80 metres quadrats i disposa de 3 habitacions amb capacitat per a 4 persones. La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha contractat un un/a educador/a social, que una vegada que entri a viure al pis el primer jove, l’acompanyi en el seu procés d’emancipació.
 
Tant la posada en marxa d’aquest primer habitatge com la contractació del professional tècnic són accions incloses al Pla Estratègic d’Emancipació dirigit a joves extutelats per l’administració posat en marxa per la Conselleria de Serveis Socials. La posada en marxa de la Renda d’Emancipació, que és una prestació econòmica dirigida a aquests joves, i accions dirigides a la inserció laboral també són mesures que desenvolupa aquest pla a totes les illes.