LOGO CAIB
12 de juny de 2017Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Confirmats 252 positius de Xylella fastidiosa a les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia

Confirmats 252 positius de Xylella fastidiosa a les Illes Balears

\ A Mallorca s’han detectat 156 positius; a Eivissa, 68, i a Menorca, 28. Formentera continua lliure del bacteri
\ Els auditors de la Comissió  Europea visiten l’Estat entre avui i el 23 de juny

Actualment hi ha 252 positius de Xylella fastidiosa confirmats en plantes i arbres de les Illes Balears. Del total de positius confirmats, 156 corresponen a Mallorca, 68 a Eivissa i 28 a Menorca, la meitat dels quals ja ha estat eliminat. A Formentera no s’ha manifestat la infecció.

A Mallorca, la presència del bacteri s’ha detectat en 60 ullastres, 53 ametllers, 14 polígales, 12 oliveres, 6 romanins, 3 cirerers, 2 toments, una prunera, una estepa negra, un freixe de fulla petita, un baladre, una vinya i una mimosa. A Menorca, en 19 ullastres, 5 oliveres, 3 polígales i un romaní. A ambdues illes s’ha detectat la subespècie multiplex, que a Mallorca conviu amb la fastidiosa.

Pel que fa a l’illa d’Eivissa, els positius s’han confirmat en 39 oliveres, 19 ullastres, 4 baladres, 2 mimoses, 2 toments, una polígala i una lavanda de la subespècie pauca.

En total, des que l’octubre de 2016 es confirmà el primer positiu de la plaga a Mallorca, s’han pres i analitzat 1.269 mostres a aquesta illa, 435 a Eivissa i 93 a Menorca.

D’altra banda, entre aquesta setmana i la setmana vinent, la Comissió Europea du a terme una auditoria a l’Estat, i visitarà les Illes Balears i altres comunitats autònomes.

Tant els auditors com el Ministeri i la Conselleria demanen que es deixi fer feina als tècnics durant aquestes setmanes, ja que les conclusions no es coneixeran de manera immediata.