10 juny 2017 | <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

Serveis Socials amplia la concertació de places residencials per dependència NNota Informativa

Serveis Socials amplia la concertació de places residencials per dependència

S'obre un nou procediment per concertar fins a 70 places més a residències de les illes

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació fa una passa més per incrementar l'oferta de places residencials per a persones en situació de dependència i amplia el concert social del servei residencial. Això significa que s'obre un nou procediment per concertar més places a residències privades de les illes perquè s'incorporin a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència. La nova convocatòria contempla el finançament, mitjançant el sistema de concert, de fins a 70 places residencials destinades a persones en situació de dependència. Es tracta d'una convocatòria per finançar 60 places més a Mallorca, prioritàriament a Palma, i 10 a Eivissa, atenent a la disponibilitat de places a entitats privades i necessitat de cobertura del servei residencial. La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació destinarà 588.000 euros a aquesta nova convocatòria.

La mancança històrica de places públiques en matèria de dependència a les Illes Balears ha fet que el concert social de places privades sigui un recurs adient per reduir la demanda del servei de residència. L'ampliació del primer concert social de places residencials, iniciat a finals de l'any passat, ja va suposar un increment de 168 places a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència, a les quals ara s'hi sumaran les 70 que es concertin amb la nova convocatòria, arribant a un total de 238 places finançades per concert social. A banda d'aquestes, durant l'any 2016 ja s'incrementaren 24 places residències municipals (Artà, Alcúdia, Muro i Santa Maria), 28 més a través de convenis (Sant Joan, Pollença, Montuïri i Novaedat Inca) i la conversió de 44 places privades a públiques de la residència Sa Serra (Sant Antoni).

En total, i amb la nova convocatòria, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació haurà incrementat en 334 les places residencials per a persones en situació de dependència durant els anys 2016 i 2017.