LOGO CAIB
Contingut
8 juny 2017| <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Vint-i-una entitats compromeses amb el medi ambient renoven o adquireixen els distintius ambientals europeus NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Vint-i-una entitats compromeses amb el medi ambient renoven o adquireixen els distintius ambientals europeus

\ La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha entregat avui les distincions
\ Dos productes adquireixen l’Etiqueta Ecològica; disset entitats renoven el distintiu EMAS i tres l’adquireixen de nou

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal acompanyat pel director general de les àrees d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus de  han entregat avui els distintius ambientals EMAS i Etiqueta Ecològica Europea als productes, establiments, empreses i entitats que s’han adherit o que han renovat l’acreditació a aquests distintius ambientals.
 
El distintiu EMAS, s’atorga a empreses i organitzacions que implanten un sistema de gestió integral basat en criteris mediambientals, mentre que l’etiqueta ecològica Ecolabel, o Ecoetiqueta, es concedeix als productes o serveis que han estat produïts i distribuïts amb bons criteris ambientals. Aquests distintius oficials són un reconeixement al gran esforç que les empreses i les organitzacions decideixen fer de manera voluntària per aplicar millores continues en la gestió, que afecten totes les àrees i que exigeixen una implicació de tot el personal.
 
Enguany s’han entregat dues plaques a empreses que s’han distingit amb la llicència d'etiqueta ecològica Europea, es tracta dels productes Ecolis i Ecobrill d’Industrias Argui, S. A ,una empresa que ha creat un detergent i un abrillantador per rentavaixelles automàtics d'us industrial i institucional.El mateix distintitu ha rebut l’empresa Hijos de M. León Mercadal, S.L.per la fabricació d’unes sabates de tipus abarques sota el nom Trotamillas ECO 1 i ECO 2.
 
En aquesta entrega de reconeixements també s’han donat tres EMAS nous que s’incorporen al club de les bones pràctiques, aquests han estat per la cadena hotelera Portblue La Quinta Hotels&Spa ( whitesand hotel managament, S.L), l’empresa Varadero Ibiza ( TANIT IBIZA PORT. S.A.) i un tercer per l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany per la seva gestió en platges, el qual ja se li va entregar personalment el passat disset de maig.
 
Pel que fa a les renovacions, disset empreses han repetit en distinció ; Es traca de l’hotel AUDAX (Red Turística Menorquina, S.A) ; Aparthotel Green Garden (Cesgarden, S.L); l’hotel Bonsol, S.A; l’Hotel Ivory Playa ( Tuex S.A); l’Hotel Mallorca Palace ( Resort España, S.A); Port Turístic Esportiu Alcudiamar S. L;  Hotels i Apartaments Leman ( Viladot Iraola, S. A);  Riutort Hoteleria; Cafeteria The Guiness House (Riutort Hoteleria ); Emdema, S.L.; Hotel Robinson Club Cala Serena (Holiday Center S.A); Son Muntaner Golf ( Son Vida, S.L.U) ; Ajuntament de Muro, a l’àrea de Medi Ambient i Platges; Puerto Portals ( Puerto Punta Portals, SA); Marina Port de Mallorca ( Inicatives Portuàries Mirall de Mar, S. L);  Real Club Náutico de Palma i per últim l’Hotel Pollentia Club Resort (Portvi, S. A).
 
A l’acte, el conseller Vidal ha donat l’enhorabona a tots els distingits avui i els ha agraït “l’esforç i el compromís per implantar la qualitat, les bones pràctiques i la sostenibilitat ambiental en els seus establiments”.
 
La Direcció General d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, per mitjà del programa ECOTUR, és l’encarregada de promoure la implantació voluntària d’aquest instrument a les organitzacions públiques i privades de les Illes Balears. De fet, a la comunitat autònoma, 45 entitats, amb 93 centres, ja han obtingut el distintiu EMAS, que a l’arxipèlag es varen començar a atorgar l’any 2000.