LOGO CAIB
Contingut
30 maig 2017| <9ªL> Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut commemora el Dia Mundial sense Tabac amb taules informatives en hospitals, centres de Primària i carrers NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Conselleria de Salut commemora el Dia Mundial sense Tabac amb taules informatives en hospitals, centres de Primària i carrers

L’objectiu és donar a conèixer les conseqüències negatives del consum de tabac i els recursos disponibles per ajudar a deixar de fumar
Amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, el Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) de la Direcció General de Salut Pública i Participació instal·larà demà matí una taula a la Rambla, on oferirà informació sobre les conseqüències negatives del consum de tabac i sobre els recursos per ajudar a deixar de fumar que hi ha a disposició de la ciutadania. També presentarà el nou logotip i el lema “Somriures sense fum”, per emfatitzar la importància de deixar de fumar i deixar de respirar aire contaminat amb fum de tabac.
 
La Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, el Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears, l’Associació Balear d’Infermeria Comunitària i la Gerència d’Atenció Primària del Servei de Salut hi col·laboraran mitjançant la realització de carboximetries i espirometries entre les 9.00 i les 14.00 hores.
 
A la commemoració d’aquesta jornada també se sumen els hospitals públics. Així, Son Llàtzer instal·larà de 12.00 a 14.00 hores una taula on es faran carboximetries i espirometries; a Son Espases, de 9.00 a 11.00 hores, el Servei d’Otorrinolaringologia posarà una taula i farà carboximetries, i l’Hospital de Manacor ha programat a les 8.30 hores una sessió per als professionals en la qual intervé la infermera d’Atenció Primària Helena Girauta, referent en tabaquisme a la zona de Llevant, que explicarà el que ofereixen els centres de salut per deixar de fumar.
 
A més, pràcticament tots els centres de salut d’Atenció Primària de les illes tenen previst dur a terme accions de sensibilització durant tota la setmana dins les instal·lacions pròpies i també en centres educatius i mercats.
 
Així mateix, a Palma, l’Àrea de Sanitat i Consum de l’Ajuntament posarà una taula informativa a la plaça del Tub on, l’horabaixa l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) organitzarà una mobilització espontània (flashmob).
 
A Formentera, a la plaça de la Constitució (Sant Francesc Xavier), l’Àrea de Benestar del Consell de Formentera i l’AECC instal·laran una taula informativa a partir de les 10.00 hores.
 
L’ajuntament d’Eivissa per informar la població sobre els riscs que implica fumar posarà una taula a l’avinguda Vara de Rei. Estarà operativa matí i horabaixa i allà es farà intercanvi de cigarret per fruita. Hi col·labora l’Associació Espanyola Contra el Càncer, l’Associació Eivissa i Formentera contra el Càncer (IFCC) i l’Associació Pitiüsa d’Ajuda a Afectats de Càncer. (Apaac).
 
L’ajuntament de Santa Eulàlia des Riu, d’Eivissa, també farà activitats diverses al Punt Jove Puig d’en Valls i el Punt Jove Santa Eulàlia. Serà de 17.00 a 19.00 hores.
A Sant Antoni de Portmany, l’Ajuntament organitza una Gimcana sense fum a l’Espai Jove, entre les 17.00 i les 19.00.
 
Es pot trobar més informació a la web del Padib: www.padib.caib.es