29 maig 2017 | <9ªL> Presidenta

EL GOVERN IMPULSA LA CONVOCATÒRIA DE 7.750 PLACES DE FUNCIONARI DE CARRERA EN EL PERÍODE 2017-2020 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

EL GOVERN IMPULSA LA CONVOCATÒRIA DE 7.750 PLACES DE FUNCIONARI DE CARRERA EN EL PERÍODE 2017-2020

Aquesta convocatòria representa el major procés d’oposicions de la història a la funció pública de la CAIB
La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del vicepresident, Biel Barceló, ha presidit avui la reunió extraordinària de la Mesa General de l’Empleat Públic en què s’ha iniciat el procés d’oferta d’ocupació pública que tindrà lloc a la comunitat en els pròxims tres anys.
 
En finalitzar l’encontre Armengol ha anunciat que el Govern de les Illes impulsarà la “convocatòria de 7.750 places de funcionari de carrera, de les quals 4.500 corresponen a Salut, 3.000 a Educació i 250 Serveis Generals, al llarg del període 2017-2020”.
 
Els processos seran de torn lliure i es convocaran cada any, entre 2017 i 2020. Les primeres 257 places que es publicaran seran per a Educació, al llarg de pròxim mes de juny, seguides de les de Salut i Serveis Generals en el darrer trimestre de 2017.
 
“Aquesta és una passa important en el camí del retorn dels drets dels treballadors públics que vàrem iniciar fa dos anys –ha dit la presidenta–, la qual cosa és una prioritat per a nosaltres i ha estat possible gràcies a la recuperació diàleg social amb els representants sindicals, a qui vull agrair la seva contribució i esforç”.
 
Armengol ha recordat també les negociacions que l’Executiu ha impulsat amb l’Estat, “que han permès discutir la política de la funció pública i reivindicar mesures que facin efectiva la reducció de la interinitat a la comunitat”.
 
En aquest sentit, la presidenta ha indicat que aquesta oferta d’ocupació pública permetrà “reduir del 33% al 8% la presència de personal interí a l’Administració, dotant així de més estabilitat i seguretat laboral els treballadors públics, fet que redundarà en la qualitat del servei”.
 
El vicepresident del Govern ha explicat que les Illes Balears “presenten una de les taxes més baixes de treballadors públics, amb uns 30.000, dels quals més de 9.000 són interins”.
 
“Un fet –ha insistit Barceló– al qual hem d’afegir la manca de contractació pública que es va produir al llarg de la passada legislatura, on es van perdre al voltant de 1.200 treballadors en Salut i més de 800 a Educació”.
 
Per tot això “volem decidir quan i com contractam els treballadors públics, que són els metges, les infermeres, els professors, els treballadors socials o els professionals que fan feina als espais naturals i que s’esforcen per mantenir la qualitat dels serveis”.
 
La reunió extraordinària de la Mesa General de l’Empleat Públic ha comptat amb la participació de la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, la consellera de Salut, Patricia Gómez, el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, i els representants sindicals de CCOO, UGT, CSI-F, FSES i Simebal.
 
Els representants sindicals han coincidit a assenyalar la transcendència de la convocatòria d’oferta pública per a l’estabilitat dels treballadors i la garantia dels serveis, alhora que han assenyalat com la mesura posa fre a les polítiques que s’han impulsat en el passat i rectifica la tendència de creixement de la interinitat, que es troba avui molt per damunt dels nivells que són aconsellables.