20 maig 2017 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

135 persones han assistit als tallers de participació de l’avantprojecte de Llei de Residus NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

135 persones han assistit als tallers de participació de l’avantprojecte de Llei de Residus

\ Fins dia 31 de maig es poden fer aportacions a l’esborrany de l’avantprojecte de Llei a través de la web residus.caib.es
\ L’obertura de la participació sobre un esborrany jurídicament sòlid és un fet inèdit en els processos de participació

 
135 persones de les quatre illes, reunides en sis sessions han assistit a les jornades de participació de l’esborrany de l’avantprojecte de Llei de Residus i Sòls Contaminats de les Illes Balears, que varen finalitzar, ahir, a Mallorca. Tot i això encara s’hi poden fer aportacions a través de la web residus.caib.es.

Les jornades de participació es varen començar a Eivissa i a Formentera divendres passat, 12 de maig, i es varen reprendre dimecres passat a Menorca per acabar divendres a Mallorca. En aquesta darrera illa s’han realitzat fins a tres tallers: un per a la ciutadania i les entitats, un altre per a l’empresa privada i el d’ahir dedicat a l’Administració.

El director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, ha fet un balanç “molt positiu de l’experiència, de la qual han sortit moltes aportacions” que es valoraran a partir del mes de juny, una vegada finalitzat el període de participació a la web.

L’acollida de la iniciativa "ha estat bona i s'ha posat molt en valor poder participar sobre un esborrany jurídic sòlid, fruit d’un any de feina, ja que és un fet inèdit en els antecedents dels processos de participació". En aquest sentit, Sansó, ha agraït a la direcció general de Participació la implicació en el projecte.

Els tallers han consistit en una presentació de l’esborrany de la Llei per part del director general i una explicació sobre la situació global dels residus a cada illa per part dels facilitadors, que han agrupat els participants en grups d’entre 5 i 6 persones que han debatut sobre diferents punts que aborda la normativa. En una segona part s’han elaborat les conclusions perquè el director general acabàs la sessió resolent dubtes o interpel·lacions dels assistents.

Una vegada recollides les aportacions s’elaborarà un segon esborrany de l’avantprojecte de Llei que sortirà a exposició pública. Entre finals d’any i principis de 2018 les Illes Balears tendran la primera Llei de Residus i Sòls Contaminats de la comunitat autònoma, donant, així, compliment a un dels Acords pel Canvi.