19 maig 2017 | <9ªL> Conselleria de Salut

Tretze comares han completat la formació en l'especialitat d'obstetrícia i ginecologia a les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Tretze comares han completat la formació en l'especialitat d'obstetrícia i ginecologia a les Illes Balears

L’acte de graduació ha tengut lloc a la sala d’actes de l’Hospital Comarcal d’Inca
Ha estat presidit pel director general del Servei de Salut, Juli Fuster
 
El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, ha presidit l’acte de graduació de la tretzena promoció de la Unitat Docent de Comares de les Illes Balears, que han completat la formació en l’especialitat d’obstetrícia i ginecologia. A l’acte també ha assistit la gerent de l’Hospital Comarcal d’Inca, Soledad Gallardo, i la directora d’infermeria, Concepción Zaforteza.
 
Un total de tretze comares han conclòs la formació d’especialistes en infermeria obstètrica i ginecològica a les Illes Balears. Cal recordar que, com en anys anteriors, la part teòrica ha anat a càrrec de la Unitat Docent de Comares de la Conselleria de Salut, mentre que les pràctiques s’han fet als hospitals públics de Manacor, Son Llàtzer, Son Espases, Inca i Can Misses i a centres d’atenció primària d’arreu de les Illes Balears.
 
Després de la presentació a càrrec de la cap d’estudis de la Unitat Docent de Comares, Isabel Cascales, han participat Sara Bareas i José Roberto Cabrera com a representants de les comares que es graduaven i al final de la intervenció han presentat una cançó dedicada a la professió de comare. Per cloure l’acte, el director general i la gerent de l’Hospital han lliurat els diplomes a les noves comares.
 
El programa de formació dura dos anys, dividits en dos cursos de 1.400 hores. Durant aquesta etapa reben formació i presten servei a les unitats de parts, nounats, gestants de risc, fisiopatologia fetal i ginecologia i obstetrícia en l’àmbit hospitalari. I als centres de salut d’atenció primària es formen en les àrees de control prenatal, educació maternal, ginecologia i obstetrícia, planificació familiar, diagnòstic precoç dels càncers ginecològic i de mama, menopausa i programes de salut sexual i reproductiva.
 
Les competències de les comares es desenvolupen en els àmbits hospitalari i de l’atenció primària i se centren en l’assistència a les dones durant el cicle reproductiu amb el suport dels mitjans clínics i tècnics adients. També s’ocupen d’atendre els nounats sans fins al 28è dia de vida i de promoure activitats de prevenció de la salut reproductiva i sexual de les dones des de l’adolescència fins a la menopausa.