11 maig 2017 | <9ªL> Conselleria d'Educació i Universitat

Martí March ha presentat el projecte d’ampliació de l’IES Joan Ramis als representants del centre NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Martí March ha presentat el projecte d’ampliació de l’IES Joan Ramis als representants del centre

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, s’ha reunit avui amb l’equip directiu de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó, representants de l’associació de mares i pares i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Maó, per presentar-los el projecte d’ampliació del centre.

Tal i com va anunciar la Conselleria el passat mes de febrer, aquest projecte d’ampliació s’avança ja que, originàriament, estava previst per al 2019. March ha destacat que “és voluntat d’aquest Govern millorar la qualitat de la nostra oferta educativa i això passa, entre d’altres qüestions, per a millorar les infraestructures”. El conseller ha recordat que “ja anunciàrem que el Pla d’Infraestructures Educatives que ha elaborat la Conselleria és dinàmic i a mesura que es poden avançar intervencions així es fa, com és el cas del Joan Ramis i Ramis”.

L’ampliació del Ramis i Ramis parteix d’un projecte redactat el 2010, que s’ha actualitzat i preveu, a més d’aules noves, repartides a dos pisos, un arxiu històric ubicat a la planta baixa. El fet de partir d’un projecte fet i de que les obres són compatibles amb el funcionament ordinari del centre ja que es tracta d’una nova edificació annexa, facilita el procés d’execució.

El projecte d’ampliació

El projecte planteja construir una ampliació del centre en tres plantes tot perllongant els passadissos actuals de cada planta fins a una superfície total ampliada de 1.652,67 m²  i amb una inversió de 2.556.282,60. Es preveu que, una vegada adjudicat, les obres tenguin un termini d'execució de 12 mesos.

A la planta baixa s’ubicarà l’Arxiu-museu per el manteniment, salvaguarda i difusió del patrimoni que l’Institut guarda des de la seva creació, llibres, instruments i tota mena d’objectes per a l’ensenyament utilitzats a través del temps. També s’ha previst en aquesta planta situar una porxada coberta per al seu ús en hivern ja que el centre només en té una de molt petita.

A la planta primera, hi haurà set aules polivalents més, per satisfer les necessitats d’espai.

A la planta segona, s’ha previst un taller d’instal·lació i reparació d’informàtica i dues aules per al cicle Formatiu Informàtica. En aquesta planta hi haurà tres aules polivalents més per el servei general del centre.

A les dues plantes s’han de situar nous serveis i s’han de distribuir dues escales noves, una de 1,70 metres d’amplada com a mínim per al servei d’aquesta nova part de centre i una altra de 1,50 m. d’amplada i exterior per l’evacuació en cas d’emergència d’aquesta part del centre.