28 març 2017 | <9ªL> Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

SFM reuneix en unes jornades de treball experts en operacions ferroviàries de distintes comunitats autònomes NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

SFM reuneix en unes jornades de treball experts en operacions ferroviàries de distintes comunitats autònomes

Les jornades s’emmarquen dins dels diferents convenis de col·laboració que SFM té establerts amb altres empreses públiques del sector

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) acull aquesta setmana unes jornades de treball que reuneixen un important grup d’experts en operacions ferroviàries, professionals que desenvolupen la seva tasca en empreses com Renfe, Ferrocarrils de la Generalitat Catalana (FGC), Euskotren, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Fundació dels Ferrocarrils Espanyols (FFE), MetroBilbao o MetroMálaga. Les reunions de feina, que tenen lloc a les instal·lacions d’SFM a Son Rutlan, s'iniciaren ahir i continuen durant tota la jornada d'avui dimarts.
 
La trobada s’emmarca en les activitats de col·laboració posades  marxa per entre SFM en virtut dels convenis que manté amb altres explotacions ferroviàries públiques. La finalitat és establir sinergies que conflueixin en una millora progressiva del servei.
 
Les jornades s’iniciaren ahir amb una visita per part de les delegacions assistents a les diferents dependències d’SFM, que inclou  el centre tècnic de control (CTC) — ubicat a l’estació intermodal—, els tallers o les vies, en aquest darrer cas a través d’un viatge en cabina en una de les unitats de què disposa l'empresa ferroviària mallorquina.
 
Durant aquests dies de treball en comú, l’objectiu és aprofundir en aquests dos eixos fonamentals:
 
-Accions i eines per a la millora en l’explotació.
-Innovació i millores en els sistemes de comunicació amb el viatger i l’ajuda a l’explotació.
 
Així mateix, s’estan debatent aspectes relatius a la conducció, l’accessibilitat i la intermodalitat.
 
La cita tindrà continuïtat en properes convocatòries que es duran a terme en dependències de la resta d’explotacions representades per aquest grup d’experts en operacions ferroviàries.