LOGO CAIB
18 de març de 2017Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

Les obres de reparació de l'autovia Palmanova-Peguera en direcció a Palma s'inicien el dilluns NNota Informativa

Foto de noticia

Les obres de reparació de l'autovia Palmanova-Peguera en direcció a Palma s'inicien el dilluns

El proper dilluns, 20 de març, comencen les obres de reparació de l’autovia Palmanova-Peguera en direcció a Palma. Aquestes obres són conseqüència de la necessitat de solucionar diferents defectes de construcció detectats des de la posada en funcionament d’aquesta infraestructura.
 
L’inici de les obres va començar el passat 6 de febrer i ja s’ha culminat la primera fase, entre l’enllaç d’accés a Santa Ponça fins a l’enllaç d’accés a Costa de la Calma, en sentit Andratx.
 
Aquestes obres suposen culminar un procés de negociació en què s’han vist implicats el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i la UTE adjudicatària (Ferrovial-Amer). En aquest procés s’ha consensuat un document tècnic que defineix les obres que s’han de realitzar per finalitzar-les satisfactòriament i traspassar la carretera al Consell definitivament.
 
El cost de les actuacions serà assumit per l’empresa adjudicatària, ja que encara és vigent el període de garantia.
 
Les obres impliquen talls de trànsit entre l’accés de Costa de la Calma i l’enllaç d’accés a Santa Ponça. La circulació es desviarà per la carretera antiga, des de l’enllaç de Costa de la Calma fins a l’enllaç a Santa Ponça. La planificació s’ha fet per minimitzar al màxim l’impacte d’aquesta actuació en el trànsit de la zona.
 
Les actuacions principals seran la substitució i el reforçament del ferm, la reparació de la barrera New Jersey i la reposició de marques vials.
 
Cal destacar que, una vegada finalitzades aquestes obres, l’autovia es lliurarà al Consell de Mallorca, responsable de la gestió d’aquestes infraestructures.
 
En paral·lel, des de la Direcció General de Mobilitat i Transports i en col·laboració amb l’Ajuntament de Calvià, s’està treballant en la preparació dels projectes de reparació i millora del darrer tram del passeig de Calvià, que es va construir de forma paral·lela a l’autovia. Aquests projectes permetran posar en ordre aquest tram —actualment molt degradat— i transferir-lo a l’Ajuntament de Calvià perquè el pugui integrar dins les seves infraestructures municipals.