LOGO CAIB
3 de març de 2017Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

Acord amb els taxistes per implantar les línies interurbanes des de l'aeroport de Palma NNota Informativa

Acord amb els taxistes per implantar les línies interurbanes des de l'aeroport de Palma

S’incorpora una connexió directa aeroport-Son Espases i en 2018 una altra fins a Cala Rajada
Després de la reunió mantinguda avui horabaixa, els taxistes anul·len la vaga de 24 hores anunciada per dilluns dia 6
El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, acompanyat pel director general de Transports, Jaume Mateu, han mantingut una reunió amb els representants del sector del taxi per continuarel procés de diàleg iniciat amb l’anunci de posada en marxa d’un servei de connexió directa entre l’aeroport de Palma i diversos municipis de Mallorca.
La reunió ha finalitzat amb un acord entre totes les parts, la qual cosa suposa que els taxistes anul·len la vaga de 24 hores que tenien previst posar en marxa el proper dilluns, dia 6 de març.
El conseller ha destacat la importància d’un acord que “reforça el transport públic en general, tant en autobús com també el del taxi”.
L’acord tancat suposa que l’aeroport comptarà amb línies que uniran directament amb diferents nuclis de població i s’establiran connexions directes amb punts de gran demanda, com ara, Son Espases i el Polígon de Son Noguera.
En el cas de Son Espases, es crearà una connexió directa des de l’aeroport en autobús, tot i que també s’estudiarà la possibilitat de que es faci amb un servei a la demanda en taxis.
El document que han signat confirma l’objectiu inicial de començar el servei el mes de maig de 2017.
Per altra banda, també s’ha acordat incorporar la normativa estatal pel que fa als límits a les VTC (vechicles lloguer amb conductor) en relació a l'accés de vehicles des d'altres comunitats autònomes i la restricció en els sistemes de captació de clients al carrer.
Línies
Hi haurà una línia única per a la zona de Ponent (Calvià), a més de les d’Alcúdia, Cala Millor i Cala d’Or. Totes faran aturades per diferents municipis durant els seus recorreguts.
L’acord inclou l’anul·lació del servei de bus-llançadora inicialment previst entre aeroport i Estació Intermodal, quedant aquest servei cobert pel que ja ofereix l’EMT de Palma.
Pel que fa a freqüències, les d’Alcúdia i Calvià tindran 12 diàries en estiu, 10 freqüències les de Cala d’Or i 14 fins a Cala Millor.
S'ha acordat també que en 2018 es posarà en marxa una nova línia que unirà l’aeroport de Palma amb Cala Rajada.
Així mateix, l'acord inclou que les línies donaran servei tot l’any, amb horari reduït en temporada baixa.