24 febrer 2017 | <9ªL> Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

Pons valora positivament la reunió mantinguda amb el sector del taxi NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Pons valora positivament la reunió mantinguda amb el sector del taxi

Els representants de les diferents associacions es comprometen a presentar una proposta de demandes
El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha mantingut una nova reunió amb els representants del sector del taxi per continuar el procés de diàleg iniciat amb l’anunci de posada en marxa d’un servei de connexió directa entre l’aeroport de Palma i diversos municipis de Mallorca.
Pons ha valorat positivament l’encontre d’avui i ha informat que els diferents representants dels taxistes han anunciat que el proper divendres presentaran una proposta centrada en les seves peticions per a la millora del seu sector.
Segons Pons, “avui no s’ha entrat en analitzar la proposta de noves línies de bus, sinó que es les propostes s’han centrat més en analitzar algunes qüestions molt concretes, com ara, les VTC o els rent a cars”, així com un possible rescat de llicències, assumpte sobre el qual el conseller ha declarat que “el Govern no es planteja aquesta darrera qüestió, però si qualsevol altre plantejament que sigui positiu per millorar aquest sector”.
Cal recordar que fa tres setmanes el conseller va presentar una bateria de mesures per reforçar i potenciar el sector del taxi, entre les quals en destaquen  la creació d’una parada de taxis dins la mateixa Estació Intermodal —una repetida reivindicació del sector— o la posada a disposició dels taxistes d’una plataforma digital, tant per oferir informació sobre els serveis com per a la gestió de la flota de taxis, per contribuir així a fer-los més competitius davant altres plataformes d’oferta de vehicles.
 Una altra de les propostes destacades és la creació d’espais per a taxis en les principals parades de bus i també en les estacions de tren, amb l’objectiu d’afavorir la intermodalitat.
 Així mateix, i per tal de contribuir a la promoció del transport en taxi, s’ha proposat als taxistes la creació d’un apartat específic en la web del TIB (www.tib.org) i també en els espais de promoció turística del Govern de les Illes Balears.
 Igualment, es proposa promoure el servei del taxi en els espais físics de l’Estació Intermodal i en els futurs espais d’informació a les estacions d’Inca i Manacor, així com a l’aeroport.
 També en l’àmbit de la promoció del servei s’ha ofert la possibilitat de dur endavant una campanya de difusió del taxi adreçada especialment als turistes per tal de prevenir l’oferta il·legal, per mitjà de la qual s’explicarien els perills de fer servir aquests tipus de serveis il·legals, tot això per reforçar l’oferta del taxi.
 Per completar la bateria de propostes que es planteja al sector del taxi, des de la Conselleria també es preveu:
 — La continuació del pla de lluita contra l’intrusisme
— Un pla estratègic per a l’impuls dels taxis elèctrics, amb una línia específica de subvencions
— L’accés preferent dels taxis als futurs carrils bus-VAO per facilitar l’agilitat del transport públic
— L’anàlisi de la possibilitat d’utilitzar el taxi com a servei d’ús sanitari per a transport no urgent —per exemple, per a traslladat a consultes.
Noves línies de transport regular
La proposta del Govern per donar connexió entre l’aeroport, els nuclis principals de la Part Forana i determinades  zones turístiques es basa sis línies:
1.-Línia Aeroport – Son Espases - Santa Ponça – Peguera – Camp de Mar
Afecta a 4 nuclis: Camp de Mar, Peguera, Costa de la Calma i Santa Ponça, amb connexió alternada amb Son Espases amb la línia de Palmanova/Magaluf. Al recorregut es preveuen un total de 17 parades, entre les parades ja establertes de la xarxa TIB actual.
El disseny de la línia preveu 16 freqüències diàries durant tota la setmana (de dilluns a diumenge) en temporada alta (maig a octubre). Es podrà mantenir el servei a l’hivern amb horaris reduïts.
2.-Línia Aeroport – Son Espases - Magaluf- Palmanova- Portals Nous
De connexió de l’aeroport amb Bendinat, Portals Nous, Costa d’en Blanes, Son Caliu, Palmanova i Magaluf, amb connexió amb Son Espases de forma alternada amb la línia de Santa Ponça/Peguera. El recorregut inclou 17 parades, d’entre les ja existents a la xarxa TIB.
Es preveuen un total de 17 freqüències diàries, de dilluns a diumenge; 17 en sentit Aeroport, i 16 en direcció Magaluf, en servei entre maig i octubre. Es podrà mantenir a l’hivern amb horaris reduïts.
3.- Línia Aeroport - Inca – Alcúdia – Can Picafort
La línia preveu connectar des de l’Aeroport cap a Inca, Alcúdia, Port d’Alcúdia, Platja de Muro i Can Picafort.
Durant el recorregut es preveuen 12 parades, tant d’anada com de tornada, amb 16 freqüències diàries, de dilluns a diumenge. En temporada d’hivern es podrà mantenir el servei reduint l’horari i l’itinerari.
4.- Línia Aeroport – Manacor – Cala Millor
Donarà servei directe a 6 nuclis: Manacor, Port de Manacor, s’Illot, sa Coma, Cala Millor i Cala Bona, i amb servei a demanda connectant també Montuïri i Vilafranca. Es preveu donar 14 expedicions per sentit, de dilluns a diumenge, en temporada alta (maig a octubre).  A l’hivern es podrà mantenir el servei reduint freqüències i itinerari.
5.-Línia Aeroport – Llucmajor – Santanyí – Cala d’Or
Aquesta línia s’estableix per connectar l’aeroport amb s’Arenal de Llucmajor, Llucmajor, Campos, Santanyí, Portopetro, Cala Egos i Cala d’Or. Es preveuen aturades addicionals al Polígon de Son Noguera i a s’Alqueria Blanca.
El recorregut podria emprar un total de 23 parades d’anada i 24 de tornada, d’entre les parades existents a la xarxa TIB. En temporada alta (maig a octubre) es preveuen un total de 10 freqüències diàries, de dilluns a diumenge. A l’hivern es podrà mantenir el servei reduint freqüències i itinerari.
6.-Llançadora Aeroport – Estació Intermodal
Per donar servei a les zones que no tendran connexió directa amb l’Aeroport es proposa reforçar la connexió amb l’Estació Intermodal de Palma amb un servei llançadora d’alta freqüència, operat per EMT entre els mesos de maig a octubre, i amb menor freqüència a l’hivern.