17 febrer 2017 | <9ªL> Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

Nova reunió del conseller Pons amb el sector del taxi per debatre la proposta sobre les noves línies de connexió des de l’aeroport a diferents municipis NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
Es reflexen les demandes recollides a les reunions mantingudes als diferents muncipis pels quals passaran les línies

Nova reunió del conseller Pons amb el sector del taxi per debatre la proposta sobre les noves línies de connexió des de l’aeroport a diferents municipis

S’inclou una connexió directa des de Son Sant Joan fins a Son Espases i fins al Polígon de Son Noguera
El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, s’ha reunit amb representants del sector deL taxi per continuar el procés de diàleg iniciat amb motiu de la posada en marxa d’un servei de connexió directa entre l’aeroport de Palma i diversos municipis de Mallorca. A la reunió també han estat presents el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, i el director general de Mobilitat de la Conselleria, Jaume Mateu.
En el transcurs d’aquesta reunió el conseller ha informat sobre les reunions que ha mantingut amb els representants municipals, socials, del sector comercial, hoteler i econòmic en general de cadascun dels municipis pels quals està previst que hi passin aquestes línies. Segons Pons, “a partir de recollir les diferents demandes i compartir distints punts de vista, hem dissenyat la proposta concreta que avui presentam i que té per objectiu atendre les necessitats tant dels residents, com dels turistes que ens visiten”.
Per donar connexió entre l’aeroport, els nuclis principals de la Part Forana i determinades  zones turístiques es proposa establir sis línies:
1.-Línia Aeroport – Son Espases - Santa Ponça – Peguera – Camp de Mar
Afecta a 4 nuclis: Camp de Mar, Peguera, Costa de la Calma i Santa Ponça, amb connexió alternada amb Son Espases amb la línia de Palmanova/Magaluf. Al recorregut es preveuen un total de 17 parades, entre les parades ja establertes de la xarxa TIB actual.
El disseny de la línia preveu 16 freqüències diàries durant tota la setmana (de dilluns a diumenge) en temporada alta (maig a octubre). Es podrà mantenir el servei a l’hivern amb horaris reduïts.
2.-Línia Aeroport – Son Espases - Magaluf- Palmanova- Portals Nous
De connexió de l’aeroport amb Bendinat, Portals Nous, Costa d’en Blanes, Son Caliu, Palmanova i Magaluf, amb connexió amb Son Espases de forma alternada amb la línia de Santa Ponça/Peguera. El recorregut inclou 17 parades, d’entre les ja existents a la xarxa TIB.
Es preveuen un total de 17 freqüències diàries, de dilluns a diumenge; 17 en sentit Aeroport, i 16 en direcció Magaluf, en servei entre maig i octubre. Es podrà mantenir a l’hivern amb horaris reduïts.
3.- Línia Aeroport - Inca – Alcúdia – Can Picafort
La línia preveu connectar des de l’Aeroport cap a Inca, Alcúdia, Port d’Alcúdia, Platja de Muro i Can Picafort.
Durant el recorregut es preveuen 12 parades, tant d’anada com de tornada, amb 16 freqüències diàries, de dilluns a diumenge. En temporada d’hivern es podrà mantenir el servei reduint l’horari i l’itinerari.
4.- Línia Aeroport – Manacor – Cala Millor
Donarà servei directe a 6 nuclis: Manacor, Port de Manacor, s’Illot, sa Coma, Cala Millor i Cala Bona, i amb servei a demanda connectant també Montuïri i Vilafranca. Es preveu donar 14 expedicions per sentit, de dilluns a diumenge, en temporada alta (maig a octubre).  A l’hivern es podrà mantenir el servei reduint freqüències i itinerari.
5.-Línia Aeroport – Llucmajor – Santanyí – Cala d’Or
Aquesta línia s’estableix per connectar l’aeroport amb s’Arenal de Llucmajor, Llucmajor, Campos, Santanyí, Portopetro, Cala Egos i Cala d’Or. Es preveuen aturades addicionals al Polígon de Son Noguera i a s’Alqueria Blanca.
El recorregut podria emprar un total de 23 parades d’anada i 24 de tornada, d’entre les parades existents a la xarxa TIB. En temporada alta (maig a octubre) es preveuen un total de 10 freqüències diàries, de dilluns a diumenge. A l’hivern es podrà mantenir el servei reduint freqüències i itinerari.
6.-Llançadora Aeroport – Estació Intermodal
Per donar servei a les zones que no tendran connexió directa amb l’Aeroport es proposa reforçar la connexió amb l’Estació Intermodal de Palma amb un servei llançadora d’alta freqüència, operat per EMT entre els mesos de maig a octubre, i amb menor freqüència a l’hivern.
Connexió directa amb Son Espases i Polígon de Son Noguera
Pons ha explicat que una de les principals novetats és la inclusió de connexió a dos punts estratègics que, segons les reunions mantingudes, són importants demandes.
D’una banda, Son Espases, que estaria connectat a través de les línies que es dirigeixen a Palmanova-Magaluf.
Aquesta línia té especial importància per als residents de les altres illes que es desplacen a Mallorca per anar a l’hospital.
Per altra banda, s’ha inclòs a la proposta una altra aturada al Polígon industrial de Son Noguera, connectant a través de la línia que passa per Llucmajor.