LOGO CAIB
Contingut
27 gener 2017| <9ªL> Conselleria de Salut

Seguretat Alimentària estudia els contaminants en el peix amb la col·laboració de la Federació Balear d’Activitats Subaquàtiques NNota Informativa

Foto de noticia

Seguretat Alimentària estudia els contaminants en el peix amb la col·laboració de la Federació Balear d’Activitats Subaquàtiques

Amb l’objectiu d’estudiar la presència de contaminants en el peix, el Servei de Seguretat Alimentària de la Direcció General de Salut Pública i Participació té previst prendre mostres d’algunes de les peces que aquest diumenge, 29 de gener, es capturaran durant el XVI Màster de Pesca Submarina Ciutat de Palma. Aquesta iniciativa d’investigació és possible gràcies a la col·laboració amb la Federació Balear d’Activitats Subaquàtiques i el Reial Club Nàutic de Palma.
 
La Federació Balear d’Activitats Subaquàtiques ja va col·laborar en les campanyes anteriors de 2015 i 2016 oferint al Servei de Seguretat Alimentària 50 peces per al mostreig i l’anàlisi posterior.
 
El Servei dependent de la Conselleria de Salut remarca que el consum de peix és molt recomanable per l’efecte beneficiós que té per a la salut. Així i tot, explica que els peixos poden incorporar contaminants ambientals que depenen de moltes variables, com ara la zona del seu hàbitat, la dieta, l’espècie o l’edat. Aquests diferents contaminants poden generar diversos efectes en la salut segons l’exposició a la qual es veu sotmesa la població i també si el consumidor pertany a un grup de risc, com és el dels infants.
 
La finalitat d’aquesta investigació és, doncs, estudiar i valorar el contingut d’aquests contaminants en diferents espècies locals i foranes de peix, per poder fer recomanacions de consum ajustades a l’exposició real d’aquests contaminants i sempre afavorint el consum de peix per l’efecte beneficiós dels seus nutrients —especialment els àcids grassos omega 3— per al bon desenvolupament neuronal del fetus i de l’infant, i els efectes de protecció cardiovascular per a la població en general. Cal recordar que l’Agència Europea de Seguretat Alimentària recomana consumir de 2 a 4 racions setmanals de peix, particularment el peix blau.