23 gener 2017 | <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

Serveis Socials integra 70 noves places residencials a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Serveis Socials integra 70 noves places residencials a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència

- Es concerten amb SAR Quavitae 40 places a la residència de Palma i 30 més a les de Calvià, Marratxí i Capdepera
- Són 70 de les 168 places que la Conselleria de Serveis Socials ha concertat a residències de Mallorca
 
La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, acompanyada del director general de Dependència, Juan Manuel Rosa, ha visitat avui la residència SAR Quavitae Palma, una de les residències de Mallorca on la Conselleria ha concertat places per incrementar l’oferta per a persones en situació de dependència. A la visita han estat acompanyats de José Luis Rosselló, director general de la companyia SAR Quavitae, que gestiona quatre de les residències de Mallorca que oferiran noves places de dependència, la directora territorial de la companyia a les Illes Balears i el director de la residència.
 
En total, a residències de SAR Quavitae es financen 70 noves places mitjançant el sistema de concert. D’aquestes, 40 places es troben a la residència SAR Quavitae Palma que han visitat avui, i les 30 restants es distribueixen a les residències SAR Quavitae de Capdepera (20 places), Costa d’en Blanes (5 places) i Can Carbonell (5 places). Es tracta de 70 noves places que passen a ser públiques, atès que s’integraran a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència, i ocuparan persones amb dependència de tota l’illa de Mallorca.
 
La mancança històrica de places públiques en matèria de dependència ha fet que el concert social de places privades sigui un recurs necessari per reduir la demanda i donar  cobertura a les persones que, per llei, tenen dret a una plaça residencial. Per això, a banda d’aquestes 70 places a residències que gestiona SAR Quavitae, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació també ha concertat 90 places a la Residència Bell Entorn, de Sóller, i 8 més a la Residència de Llevant, de Portocristo. En total, s’han concertat 168 places residencials a Mallorca, a les quals s’han d’afegir la recuperació de 44 places fins ara privades (24 residencials i 20 de centre dia) a la residència Sa Serra, d’Eivissa, l’augment de 24 places a residències municipals d’Artà, Alcúdia, Muro i Santa Maria, i 28 places més en convenis anteriors amb residències privades de Sant Joan, Pollença, Novaedat Inca i Montuïri.