20 gener 2017 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

Les Illes reben el premi com a millor estand de Fitur NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les Illes reben el premi com a millor estand de Fitur

L'organització de la fira internacional de Turisme a Madrid ha distingit avui el nou estand ideat per l'ATB amb el premi al millor stand en la categoria institucions i comunitats autònomes
L'estand amb el qual les Illes es presenten aquests dies a Fitur a Madrid ha estat distingit avui com a millor de la fira. Els organitzadors de la Fitur han lliurat aquest divendres un diploma a la directora general de Turisme del Govern, Pilar Carbonell, i a la consellera insular de Turisme de Formentera, Alejandra Ferrer.

A través del seu Concurs als Millors Estands, es van avaluar tots els estands de la fira atenent als criteris de Professionalitat (adequació del estand a les necessitats de comercialització de cada producte); Comunicació/Promoció (identificació del estand amb la imatge i el producte) i Disseny (valoració del grau d'originalitat i innovació).

El canvi d'imatge de l'estand muntat per l'ATB ha sabut convèncer al jurat del concurs. El nou disseny ha volgut donar un aire més fresc i mediterrani a l'estand, sense perdre de vista la funcionalitat que han de tenir aquest tipus d'espais. Per a això s'aposta per la construcció d'un espai singular que evoqui al visitant aspectes i vivències vinculades al caràcter mediterrani de les Illes Balears.

S'ha plantejat un espai obert organitzat en tres àmbits transversals i units per una única coberta suspesa formada per subestructures de barres de fusta i revestiment de canyís tradicional. Es tracta d'un primer àmbit expositiu i de benvinguda; un segon àmbit més recollit per a reunions i tematitzat pels productes d'hivern que es promocionen (naturalesa, gastronomia i cultura; i un tercer més institucional i de serveis.

El nou estand respira sostenibilitat pel contingut i pels materials utilitzats, i es caracteritza per l'ús d'elements simples, materials autòctons, imatges i objectes quotidians i l'ús de noves tecnologies com a sòls projectables en els quals poden veure's imatges dels nostres fons marins i que, al costat d'una passarel·la de fusta, evoca l'arribada per mar al nostre espai expositiu.

Com a elements emblemàtics de les Illes, s'hi troben una tanca de fusta tradicional mallorquina i una taula d'un poble talaiòtic de Menorca. Formentera està representada per una rèplica del Faro de Cap de Barbaria de cinc metres d'altura.

Aquest nou concepte en el disseny de l'estand parteix d'un projecte guanyador seleccionat després d'un concurs d'idees convocat per la ATB. Aquest nou concepte estrenat en Fitur 2017 s'adaptarà a tots els estands que munti la ATB en les diferents fires a les quals acudeix al llarg de l'any.