LOGO CAIB
Contingut
12 gener 2017| <9ªL> Conselleria de Salut

Son Espases acull una jornada per donar visibilitat a projectes innovadors en l’àmbit de les cures d’infermeria NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
L’Hospital ha acollit avui la IV Jornada d’Innovació i Cures centrades en la persona

Son Espases acull una jornada per donar visibilitat a projectes innovadors en l’àmbit de les cures d’infermeria

S’ha presentat la primera edició dels Premis d’Innovació de Son Espases, en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa”
L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit, avui matí, la IV Jornada d’Innovació i Cures centrades en la persona, que té com a objectiu donar visibilitat a projectes innovadors liderats per professionals de la infermeria i valorar la possibilitat d’incorporar-ne d’altres que es duen a terme a centres d’arreu de l’Estat. Durant la Jornada, que enguany s’efectua per quart any consecutiu, s’ha presentat la Primera Edició dels Premis d’Innovació de Son Espases, en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa”. La directora gerent de l’Hospital, Maria Dolores Acón, i el director d’infermeria, Luis Mariano López, han donat la benvinguda al centenar d’assistents i han estat els encarregats de presentar la jornada.

Enguany, la jornada ha comptat amb dues taules redones. La primera ha tractat sobre la tecnologia aplicada a les cures i l’aplicació de processos innovadors en l’orientació al pacient de cara a gestionar per si mateix la seva cura, com són els casos dels ponents Serafín Fernández, infermer provinent d’Andalusia i creador de #Picuida, i David Fernández, professor universitari de València, que utilitzen Internet com a eina innovadora d’ajuda al pacient. També hi ha participat la infermera de la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques, Susana Jordà, que ha parlat de la importància de les associacions de pacients com un recurs complementari i facilitador de la comunicació entre pacients, familiars i professionals. Per últim, dos xefs de renom, Pau Navarro i Ariadna Salvador, han explicat la seva experiència professional al capdavant d’un espai gastronòmic diferent i la seva aposta per la innovació centrada en la humanitat i els valors.

En la segona taula rodona, M. Lucía Moreno, infermera d’Atenció Primària, i Yolanda Rodríguez, infermera del Servei de Medicina Preventiva, s’han centrat en la importància de la coordinació dels nivells assistencials per assegurar la continuïtat assistencial i fomentar la seguretat del pacient, evitant resultats adversos i implicant-los a ells i a les seves famílies en el control de la malaltia. Els professionals de la salut aposten per la figura del pacient expert a qui eduquen, amb independència de l’edat que tengui, i  a qui demanen què necessita. En aquest sentit, Bartolomé Villalonga, infermer pediàtric, ha presentat la consulta per racons de salut i l’equip de la Consulta de MPOC fràgil ha presentat la seva experiència amb el treball conjunt amb pacients i familiars mitjançant grups focals.

Com a novetat, enguany s’ha presentat la Primera Edició dels Premis d’Innovació en cures de l’Hospital Universitari Son Espases, en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa”. Es podran presentar projectes, liderats per infermers, fisioterapeutes i terapeutes ocupacionals, que suposin una millora en la qualitat de l’atenció a les persones i a les seves famílies. Els projectes hauran d’incloure una proposta d’implantació a l’Hospital Universitari Son Espases (Sector Ponent).