LOGO CAIB
Contingut
30 novembre 2016| <9ªL> Conselleria de Salut

Gómez assisteix a la jornada sobre demències i Alzheimer que Atenció Primària imparteix a agents de la Guàrdia Civil NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Gómez assisteix a la jornada sobre demències i Alzheimer que Atenció Primària imparteix a agents de la Guàrdia Civil

L’objectiu és contribuir a millorar el maneig i la protecció de la gent gran en situació d’indefensió, especialment en casos de desorientació o pèrdua
La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha assistit avui a la jornada sobre demències i Alzheimer que imparteixen responsables d’Atenció Primària a agents de la Guàrdia Civil i que té per objectiu contribuir a millorar el maneig i la protecció de la gent gran en situació d’indefensió, especialment en casos de desorientació. A la jornada també han assistit la delegada del Govern, Maria Salom, i el coronel Jaime Barceló.
 
Gómez ha destacat avui que l’envelliment de la població comporta un increment de les malalties cròniques, entre les quals destaquen les demències i l’Alzheimer, i que aquesta realitat demana una revisió del model assistencial. Per això, ha recordat, que la Conselleria ha elaborat una estratègia d’atenció a la cronicitat, que té per eix central l’Atenció Primària i que es basa en la identificació dels pacients crònics, en la revisió dels circuits assistencials i en el foment de l’atenció domiciliària, de manera que es promogui l’autonomia personal i s’eviti la dependència.
 
Així mateix, és una prioritat promoure la coordinació entre Atenció Primària, atenció hospitalària, serveis socials i altres recursos públics per poder donar a aquestes persones l’atenció integrada i de qualitat que necessiten.
 
Entre altres objectius, la jornada pretén donar als agents que intervenen en la recerca de persones les eines necessàries per identificar patrons de conducta vinculats a aquestes malalties i facilitar així les seves actuacions a l’hora de relacionar-s’hi ja que, per la seva situació, no responen de la mateixa manera que les persones sanes.
 
En el curs d’avui està previst tractar els diferents tipus de demència, els diagnòstics, els factors de risc, les manifestacions clíniques i els tractaments. També es parlarà del pacient confús i agitat i del delírium, a més del paper que juguen les famílies i els cuidadors. Aspectes ètics i legals, així com sociosanitaris, vinculats a l’atenció a les persones amb demència rebran també una atenció especial.