11 novembre 2016 | <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

Consell de Govern: SERVEIS SOCIALS I COOPERACIÓ CONCERTA 168 PLACES RESIDENCIALS PER A PERSONES AMB DEPENDÈNCIA CConsell de Govern

Consell de Govern: SERVEIS SOCIALS I COOPERACIÓ CONCERTA 168 PLACES RESIDENCIALS PER A PERSONES AMB DEPENDÈNCIA

\ Es destinaran 3'3 milions d'euros a finançar aquestes places que s'incorporen a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència
\ Són places que es distribueixen a diferents residències dels municipis de Palma, Sóller, Calvià, Marratxí i Manacor
 
L'autorització a la qual ha donat llum verda el Consell de Govern dóna pas a la primera concertació social de places residencials de dependència a les Illes Balears. L'acord permet a la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació incrementar l'oferta de places residencials, en aquest cas a Mallorca, a través de la concertació de places disponibles a residències privades. Es tracta de 168 places residencials que finançarà la Conselleria per un import total de 3.313.173 euros anuals i que ocuparan persones majors en situació de dependència.
 
La mancança històrica de places públiques en matèria de dependència ha fet que el concert social de places privades sigui un recurs necessari per reduir la demanda i donar  cobertura a aquelles persones que per llei tenen dret a una plaça residencial. 
 
D'aquesta manera, es concertaran 90 places a la Residència Bell Entorn de Sóller, per un import de 1.750.511 euros; 40 places a la Residència Sar Quavitae Palma, per un import de 801.365 euros; 30 places més a les residències Sar Quavitae Capdepera (20 places), Costa den Blanes (5 places) i Can Carbonell (5 places) per un import de 601.024 euros i altres 8 places a la Residència de Llevant de Portocristo, per un import de 160.273 euros.
 
A banda d'aquestes 168 noves places residencials, enguany s'han incorporat a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència 24 places per a persones majors amb dependència a residències municipals d'Artà, Alcúdia, Muro i Santa Maria i un augment de 28 places més en convenis anteriors amb residències de Sant Joan, Pollença, Novaedat Inca i Montuïri. Això fa un increment total de 220 places, augment que s'emmarca en l'impuls a l'atenció a la dependència a les Illes Balears per part de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, que té previst destinar 7 milions d'euros a la creació de nous recursos i infraestructures, que inclouen entre altres, la construcció de dues noves residències públiques.