13 d’octubre 2016 | <9ªL>Conselleria de Transparència, Cultura i Esports

La Conselleria, a través de l'IEB, amb la Direcció General de Planificació i Serveis Socials organitzen un curs de català inicial per a nouvinguts NNota Informativa

La Conselleria, a través de l'IEB, amb la Direcció General de Planificació i Serveis Socials organitzen un curs de català inicial per a nouvinguts

La Direcció General de Política Lingüística, mitjançant l’Institut d’Estudis Baleàrics, i la Direcció General de Planificació i Serveis Socials organitzen, a partir de dia 17 d’octubre, un taller gratuït de català inicial per a persones nouvingudes.
 
El curs, adreçat a persones sense coneixements de llengua catalana o amb coneixements escassos, tendrà una durada de 50 hores i es durà a terme al Casal d’Immigrants i ONGD, al carrer d’Eusebi Estada, 48 de Palma.
 
Està previst que el mes de gener se’n convoquin d’altres de les mateixes característiques. Per dur-se a terme, cal un mínim d’inscripció de 15 alumnes i un màxim de 25.

La Direcció General de Planificació i Serveis Socials emetrà, a qui l’hagi cursat, un informe favorable que servirà per acreditar l'esforç d'integració de la persona. Precisament, la participació i acreditació d’assistència a cursos formatius és un dels requisits per obtenir aquest l’Informe d'Esforç d'Integració, un document que emet la Comunitat Autònoma a sol·licitud d’un ciutadà estranger que desitja la renovació d’autoritzacions de residències temporals o de treball.
 
D’una banda, l'Institut d’Estudis Baleàrics, depenent de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports aporta el personal docent i es fa càrrec de la programació i dels continguts del curs; de l’altra, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació cedeix l’espai i gestiona la inscripció dels alumnes.