26 setembre 2016 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

La Junta d’Andalusia veu “amb simpatia” la declaració de ZEPIM del Corredor Migratori de Cetacis de la Mediterrània Occidental NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Junta d’Andalusia veu “amb simpatia” la declaració de ZEPIM del Corredor Migratori de Cetacis de la Mediterrània Occidental

El conseller Vicenç Vidal i el coordinador d’Aliança Mar Blava es reuneixen amb el conseller andalús de Medi Ambient
La Junta d’Andalusia estudiarà sumar-se a la petició de la declaració del Corredor Migratori de Cetacis de la Mediterrània Occidental com a Zona Especialment Protegida d’Importància per la Mediterrània (ZEPIM) en el marc del Conveni de Barcelona. És el compromís que ha adquirit el conseller de Medi Ambient i Ordenació del Territori de la Junta d’Andalusia, José Fiscal, després de reunir-se amb el seu homòleg a les Illes Balears, Vicenç Vidal, i amb el coordinador d’Aliança Mar Blava, Carlos Bravo, que s’han desplaçat fins a Sevilla amb l’objectiu de continuar sumant esforços davant la reclamació d’una Mediterrània lliure de prospeccions.
 
Fiscal ha assegurat al conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca que veu la iniciativa “amb simpatia”, i que fins i tot es podria ampliar perquè protegís part de la costa andalusa. Entenent, però, que és la Junta que s’hi ha de sumar, s’ha compromès a traslladar la petició perquè pugui ser aprovada tal com ha fet Catalunya, després d’una reunió similar que es va dur a terme a Barcelona el mes d’abril passat, en la qual varen participar també Vidal i Bravo. Així mateix, l’Ajuntament de Barcelona s’uneix a l’Aliança Mar Blava, alhora que ha aprovat instar tant a l’Estat com a la Comissió Europea la declaració de ZEPIM del corredor de cetacis situat entre Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià.
 
Tot i que actualment no hi ha cap projecte d’estudi o explotació d’hidrocarburs que afecti Andalusia, el conseller Fiscal s’ha mostrat molt interessat en una proposta que la blindi davant possibles futurs projectes.
 
En canvi, a les Illes Balears continua viu el projecte d’Spectrum Geo Limited a la mar Balear.
 
La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, en col·laboració amb Aliança Mar Blava i els consells insulars i ajuntaments, continua l’estratègia de teixir aliances amb d’altres administracions per aconseguir l’objectiu final d’aturar les prospeccions a les Illes Balears i assolir una Mediterrània lliure d’aquestes amenaces. De fet, el protocol signat amb la Generalitat de València preveu nous contactes amb el País Valencià per avançar en aquest sentit.