26 setembre 2016 | <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

Eivissa tendrà Servei d’Ajuda a Domicili per a persones amb dependència a partir de l’1 d’octubre NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Eivissa tendrà Servei d’Ajuda a Domicili per a persones amb dependència a partir de l’1 d’octubre

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el director general de Dependència, Juan Manuel Rosa, han anunciat avui la posada en marxa del Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) específic per a persones amb dependència a tots els municipis d’Eivissa. Es tracta d’un servei que s’iniciarà el dia 1 d’octubre i es preveu que doni cobertura a 50 persones en situació de dependència cada dia. L’impuls del SAD a l’illa d’Eivissa farà es doni cobertura a tota la població que té dret a aquest servei, ja que es passen de les 146 hores mensuals que s’oferien al mes de juny de 2015 a les 4.900 hores que es donaran a partir d’octubre. A més, es calcula que la posada en marxa del servei a tota l’illa generarà 25 llocs de feina, aproximadament.
 
El SAD específic de dependència és un servei que financia la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i que, a Mallorca i Menorca, el gestionen els ajuntaments o els consells insulars a través de convenis. A Eivissa no ha estat possible gestionar-ho a través de les institucions i s’ha fet través d’una contractació externa, per un import de 600.000 euros, per oferir servei des de l’1 d’octubre d’enguany fins el 30 setembre de 2018.
 
La consellera Fina Santiago ha apuntat que “progressivament estam complint amb llei de dependència que obliga a tenir més serveis i pagar menys prestacions econòmiques” i confia que a Eivissa es puguin arribar a acords amb els diferents ajuntaments perquè en un futur es pugui oferir aquest servei a través de convenis amb ells.
 
El SAD per a persones en situació de dependència beneficiarà majoritàriament les persones que tenen reconegut el grau I de dependència. Són persones que no tenen dret a una plaça residencial però que sí han de mester ajuda a l’hora de fer tasques quotidianes com anar al bany, menjar, higiene personal o neteja de la llar. La intenció de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació és que durant l’any 2017 s’incorpori aquest servei als tots els municipis de les illes.