14 setembre 2016 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

La Conselleria de Treball, Comerç i Indústria impulsa amb el SOIB un Pla de desenvolupament econòmic local NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Conselleria de Treball, Comerç i Indústria impulsa amb el SOIB un Pla de desenvolupament econòmic local

El SOIB contractarà 64 Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local, que es distribuiran pels municipis i entitats locals de les Illes per impulsar l’activitat econòmica
El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha presentat avui el Pla de desenvolupament econòmic local que pretén dinamitzar l’economia en tot el territori de la Comunitat, a través dels ajuntaments i entitats locals de les Illes. Negueruela ha anunciat que per a posar en funcionament aquest programa, el SOIB contractarà un total de 64 Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODLs), que tindran una distribució territorial per cobrir tot el territori de la Comunitat.
El conseller, que ha fet la presentació del Pla a la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), juntament amb el seu president, Joan Carles Verd, i el director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, ha explicat que el Govern recupera la figura de l’AODL, que es una peça clau per anar millorant el model econòmic des dels municipis, en forma de xarxa que coordina el SOIB. La inversió per a la contractació dels AODLs es d’1,7 milions d’euros per a 2016. El desplegament d’aquests agents començarà el mes de desembre i estaran distribuïts de la següent manera: 41 a Mallorca, 11 a Menorca, 11 a Eivissa i 1 a Formentera.
Negueruela ha destacat el paper dels agents que, coneixedors de l’àmbit d’actuació i de les oportunitats en sectors emergents o estratègics,  impulsaran accions adaptades a les especificitats de cada municipi, afavorint així el desenvolupament econòmic del seu territori redirigint i executant projectes que millorin la seva productivitat i competitivitat. La missió principal d’aquests tècnics és la de col·laborar en la promoció i implementació de les polítiques d’ocupació que desenvolupa el SOIB, a més de fomentar l’ocupació i la formació per a la generació de l’activitat empresarial i la dinamització del comerç de proximitat.
Un AODL és un element catalitzador del creixement econòmic, que actua de forma territorialitzada; el conjunt de tècnics conformen una xarxa que representa un instrument de millora de la competitivitat territorial. Cadascú analitza l’estructura econòmica del seu territori per ajudar a detectar i fomentar les potencialitats empresarials i d’ocupació i impulsar així projectes de desenvolupament local de creixement.
Funcions de l’AODL
Entre les tasques principals d’un agent de desenvolupament local hi figuren actuacions en matèria d’ocupació, d’intermediació, de dinamització econòmica, comercial i industrial, assessorament a les empreses del seu territori, impuls i assessorament d’iniciatives empresarials, tant d’empreses existents com de nova emprenedoria, detectant les noves oportunitats de creació de negoci més beneficioses a cada territori.
Així mateix, l’AODL fa d’enllaç entre les polítiques econòmiques, empresarials i d’ocupació del Govern i les de cada municipi, amb una línia d’informació permanent amb el SOIB. En l’altre sentit, també contribueix a dissenyar i executar polítiques d’ocupació dins l’àmbit local.