14 setembre 2016 | <9ªL> Conselleria de Salut

6.914 ALUMNES PARTICIPAREN EN EL PROGRAMA “BON DIA, SALUT” DE PREVENCIÓ D’ADDICCIONS DURANT EL CURS ESCOLAR 2015-2016 NNota Informativa

6.914 ALUMNES PARTICIPAREN EN EL PROGRAMA “BON DIA, SALUT” DE PREVENCIÓ D’ADDICCIONS DURANT EL CURS ESCOLAR 2015-2016

Un total de 6.914 alumnes de les Illes Balears participaren durant el curs escolar 2015-2016 en el programa “Bon dia, salut” de prevenció d’addiccions i promoció d’hàbits de vida saludables que promou el Programa d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) de la Direcció General de Salut Pública i Participació. D’aquests alumnes, gairebé un 60 % són alumnes d’infantil i de primària. El curs escolar passat participaren en aquest programa 40 centres educatius de les Illes Balears, amb la col·laboració del professorat per dur-lo a terme.

El programa “Bon dia, salut” pretén abordar la prevenció a partir de la promoció dels hàbits saludables en educació infantil i primària, treballar la presa de decisions, fer front a la pressió de grup, així com tenir coneixement dels efectes del consum de drogues i l’abús de determinats comportaments en l’educació secundària (mitjançant el programa “Decideix” o el programa “Respir@ire”) i treballar la informació, la prevenció i la disminució de riscs en l’alumnat en situació de vulnerabilitat (programa “THC, supera el repte”).
 
La Conselleria de Salut també du a terme accions d’informació, formació i sensibilització en prevenció d’addiccions a l’alumnat universitari. El curs 2015-2016, com a accions informatives, es col·locaren taules informatives en diferents edificis universitaris. Amb la finalitat d’informar sobre els riscs del consum de drogues, conscienciar en accions preventives i fomentar la difusió de missatges saludables entre iguals, es varen dur a terme 3 sessions en les quals es va formar 16 universitaris interessats en la prevenció de les addiccions. A més, es realitzaren 5 campanyes de sensibilització, aprofitant el Dia sense Alcohol i altres dies mundials. Aquestes actuacions a la UIB es reforçaran durant el darrer trimestre d’enguany (de setembre a desembre de 2016).

En aquest sentit, cal destacar que per tal de donar a conèixer les actuacions que es duen a terme a les Illes Balears, la Conselleria de Salut actualitza anualment el Catàleg de programes de prevenció en drogodependències i altres addiccions, que es pot consultar en el web www.infodrogues.caib.es.

Els centres educatius que estiguin interessats a rebre informació sobre els programes de prevenció d’addiccions poden posar-se en contacte amb el Pla d’Addiccions i Drogodependències en el 902 075 727.