12 juliol 2016 | <9ªL>Conselleria de Transparència, Cultura i Esports

El programa d’ensenyament de la llengua catalana (PELC) migra la informació a la plataforma de programari lliure Moodle NNota Informativa

El programa d’ensenyament de la llengua catalana (PELC) migra la informació a la plataforma de programari lliure Moodle

La Direcció General de Política Lingüística informa que el programa d’ensenyament de la llengua catalana (PELC) deixarà d’estar operatiu perquè la plataforma informàtica que li dóna suport està obsoleta. La Direcció General de Desenvolupament Tecnològic deixarà d’oferir assistència tècnica a curt termini a la tecnologia de la plataforma.

Aquests darrers anys, l’aplicació informàtica no ha rebut manteniment significatiu, ni des del punt de vista informàtic ni tampoc pel que fa als continguts, i presenta problemes d’estabilitat i usabilitat. Ara mateix es tracta d’una eina que ja no es pot desenvolupar a un cost humà i econòmic raonable, atès que és una eina ad hoc programada amb una tecnologia que en breu deixarà d’estar disponible.

Per la seva banda, la Direcció General de Política Lingüística ha migrat la informació del programa a la plataforma de programari lliure Moodle i n’ha ampliat i corregit els continguts, de manera que els cursos a distància d’ensenyament guiat ja han funcionat mitjançant aquesta plataforma. Així, la Direcció General disposa de tota la informació i ofereix als centres educatius que hi estiguin interessats la possibilitat de transferir-los aquests continguts perquè en facin l’ús que considerin adequat.