11 juliol 2016 | <9ªL> Presidenta

La presidenta Armengol i el conseller March visiten les obres del CEIP Son Macià a Manacor NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La presidenta Armengol i el conseller March visiten les obres del CEIP Son Macià a Manacor

El nou centre té un pressupost de 2 milions i mig d’euros i estarà llest el curs 2017/18
La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, i el conseller d’Educació i Universitat, Martí March han visitat avui les obres del CEIP Mestre Pere Garau de Son Macià, que es troba en aquests moments en la fase inicial de cimentació.

Armengol ha remarcat que el CEIP Son Macià és un centre reivindicat històricament, consensuat i participat. "Aquest projecte el vàrem defensar des de l'oposició i des del Govern hem pogut complir amb la paraula donada. Des de la reivindicació es poden aconseguir moltes coses. És un honor i un plaer que aquest centre sigui quasi una realitat", ha destacat. Així mateix, ha volgut demanar disculpes a les famílies pel temps d'espera perquè aquest centre sigui una realitat, i ha recordat que aquesta legislatura s'han invertit més de 9 milions d'euros en infraestructures educatives. 

Per la seva banda, Martí March ha destacat que amb aquest nou CEIP es dóna resposta a una necessitat pel que fa a la quantitat i a la qualitat i que "és una escola feta amb la participació de tots".

Cal recordar que el CEIP Mestre Pere Garau estava ubicat en un edifici de 40 anys d’antiguitat amb unes característiques infraestructurals que no permetien una ampliació. De fet en els darrers anys havia hagut de funcionar amb aules modulars davant aquestes dificultats.

El juny de 2014 el Govern de les Illes Balears va signar un contracte de finançament amb el Banc Europeu d’Inversió on hi constava el projecte d’execució del nou CEIP Mestre Pere Garau. D’acord amb aquest contracte es preveia que les obres de construcció d’aquest centre s’iniciessin l’agost de 2015. A aquests efectes l’IBISEC va redactar (març de 2015)  i supervisar (abril de 2015) el projecte de construcció però des de la Direcció General de Pressuposts no es va efectuar la disposició pressupostària a favor de l’IBISEC de manera que no es va poder procedir a la licitació pública del contracte.
 
A data de novembre de 2015, davant aquesta falta de disposició i tenint en compte la necessitat de començar aquest procediment per no crear perjudicis innecessaris a la comunitat educativa del CEIP Mestre Pere Garau (els alumnes ja han abandonat el centre i estan ubicats de manera provisional a l’IES de Manacor) es va proposar per part de la Conselleria d’Educació i Universitat l’autorització de la despesa necessària anticipada a compte del pressupost de l’IBISEC de 2016, que si preveu l’execució de les obres.
 
Això ha permès accelerar els processos corresponents i dur a terme l’esbucament de l’edifici vell aquest hivern de manera que, si tot va segons el previst, el centre pugui començar a funcionar per al curs 2017/18. Ja que el termini d’execució previst és de 14 mesos a comptar des de l’inici de les obres. El pressupost estimat d’aquest centre és de 2.394.412’16 euros.
 
Projecte de construcció del nou CEIP
El nou CEIP projectat s’ubicarà a la zona de solar destinada a ús docent, serà una línia, és a dir, disposarà de 3 aules d’ infantil i de 6 aules de primària amb un total de 225 places escolars. Actualment compta amb 132 alumnes.
 
Es projecta un edifici de 3 plantes i 10 metres d’alçada, la planta inferior s’ubica a la cota de l‘actual camp de futbol mentre que la primera a uns 90 cm per amunt de la cota d’accés des del carrer. En total hi haurà 2.331 m2 de superfície construïda sobre un solar de 4.264 m2.
 
El programa del centre es distribueix de la següent manera:
a)Planta baixa: s’ubica l’AMIPA, el gimnàs, el vestidors, la cuina-catering, el menjador, un nucli de banys i les dependències destinades a instal·lacions. Aquesta planta també disposa del porxo com a pati de jocs cobert . Respecte als espais exteriors s’ubica a aquest nivell un hort, una pista poliesportiva exterior i pati de jocs.
 
b)Planta 1: A aquesta planta s’ubica l’accés principal, la zona d’administració, el nucli de banys, les 3 aules d’infantil amb els corresponents banys, l’aula de psicomotricitat i la sala de professors.
 
c)Planta 2: A aquesta planta s’ubica les 6 aules de primària, 4 aules de petit grup, el nucli de banys i una aula de plàstica.