23 juny 2016 | <9ªL> Conselleria de Salut

Consell de Govern: El Consell de Govern autoritza els convenis de col·laboració amb els consells insulars d’Eivissa i Formentera per a l’atenció a les drogodependències per un import de 131.896 euros CConsell de Govern

Consell de Govern: El Consell de Govern autoritza els convenis de col·laboració amb els consells insulars d’Eivissa i Formentera per a l’atenció a les drogodependències per un import de 131.896 euros

El Consell de Govern ha autoritzat a la Conselleria de Salut a signar els convenis de col·laboració amb el Consell Insular d’Eivissa i el Consell Insular de Formentera per a l’atenció a les drogodependències per un import total de 131.896 euros.
 
La finalitat d’aquests convenis és la col·laboració en el desenvolupament d’accions en relació amb l’atenció, el tractament ambulatori i residencial a les persones amb problemes de drogodependències i altres addiccions, i la coordinació per al desenvolupament de programes de prevenció de drogodependències i altres addiccions a les illes d’Eivissa i Formentera, des de l’1 de gener al 31 de desembre de 2016.
 
La Conselleria de Salut signarà el conveni amb cadascun dels consells insulars. En el cas d’Eivissa l’import és de 127.488 euros, i en el cas de Formentera, de 4.408 euros.
 
Les accions que integren el tractament ambulatori i residencial a les persones amb problemes de drogodependències i altres addiccions són les següents:
 
 
  1. Preparació i subministrament de metadona a les persones usuàries en els centres d’atenció a les drogodependències de l’illa.
  2. Programa de formació per a professionals
  3. Programa d’atenció i tractament ambulatori: cobertura d’assistència ambulatòria a les drogodependències i altres addiccions a l’illa a través d’un equip professional que dóna cobertura als centres d’atenció a les drogodependències (CAD).
  4. Recursos complementaris: centre de contenció Andana; centre de dia Arrels; Programa base (comunitat terapèutica Ses Sitjoles); programa “Just a temps”; programa “Ciberjove”; programa “Centre de dia Projecte Jove”;  programa d’intervenció familiar, i comunitat Itaca.