LOGO CAIB
20 maig 2016 | <9ªL> Conselleria de Salut

Catorze comares acaben la seva formació en l’especialitat d’obstetrícia i ginecologia a les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Catorze comares acaben la seva formació en l’especialitat d’obstetrícia i ginecologia a les Illes Balears

 
La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assistit a l’acte de graduació de catorze comares que han acabat la residència a la Unitat Docent d’Infermeria Obstetricoginecològica a les Illes Balears. Cal recordar que, igual que en altres anys, la part teòrica ha estat a càrrec de la Unitat Docent de Comares de la Conselleria de Salut, i les pràctiques han tengut lloc en els hospitals públics de Manacor, Son Llàtzer, Son Espases, Inca i Can Misses. Aquesta és la dotzena promoció de comares a les Illes Balears.
 
La consellera de Salut i la directora mèdica de l’Hospital Universitari Son Espases, Yolanda Montenegro, han estat les encarregades de lliurar els diplomes a les noves comares. En total han estat catoze comares graduades, 4 a l’Hospital Universitari Son Espases; 4 a l’Hospital Son Llàtzer; 2 a l’Hospital de Manacor; 2 a l’Hospital Can Misses, i 2 a l’Hospital d’Inca.
 
El programa de formació dura dos anys, dividits en dos cursos de 1.800 hores. Durant aquesta etapa reben formació i presten servei a les unitats de parts, nounats, gestants de risc, fisiopatologia fetal i ginecologia i obstetrícia en l’àmbit hospitalari.
 
Pel que fa als centres de salut, s’hi formen en les àrees de control prenatal, educació maternal, ginecologia i obstetrícia, planificació familiar, diagnòstic precoç de càncer ginecològic i de mama, menopausa i programes de salut sexual i reproductiva.
 
Les competències de les comares es desenvolupen en els àmbit hospitalari i de l’atenció primària i se centren en l’assistència a les dones durant el cicle reproductiu amb el suport dels mitjans clínics i tècnics oportuns. També s’ocupen d’atendre els nounats sans fins al 28è dia de vida i de promoure activitats de prevenció de la salut reproductiva i sexual de les dones des de l’adolescència fins a la menopausa.