17 maig 2016 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

Prop de 200 alumnes visiten el ParcBit per conèixer el món professional dels videojocs en el Dia d'Internet NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Prop de 200 alumnes visiten el ParcBit per conèixer el món professional dels videojocs en el Dia d'Internet

La jornada, organitzada per la Fundació Bit, ha comptat amb la col·laboració de l'Escola Politècnica Superior de la UIB, Samsung, i empreses com Kitmaker del ParcBit, Slingerstudios, i Qiahn
Amb motiu del Dia d'internet, que se celebra aquest dimarts, dia 17 de maig, uns 200 joves de 14 a 16 anys (alumnes dels centres Liceu de Marratxí, Institut d'Educació Secundària de Sineu, Col·legi Sant Pere de Palma, i Col·legi Sant Josep Obrer de Palma) han visitat avui el ParcBit per assistir a una jornada dedicada als videojocs i la realitat virtual. Les activitats van orientades a divulgar les diferents tendències tecnològiques que estan en avantguarda, per tal de despertar entre els joves l'interès per estudiar una carrera relacionada en l'àmbit de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC).

La jornada ha comptat amb la conferència "Ciència i Art", de José Maria Buades, professor associat del grup de Recerca en intel·ligència Artificial de la UIB, i també amb la xerrada dels professionals, Miguel Ángel Rújula, fundador de l'empresa Slingerstudios, i Javier Ordax, creador del videojoc Qiahn.

Així mateix, la jornada ha inclòs també una part més pràctica en la qual els visitants han pogut participar en les activitats oferides per Qiahn, Kitmaker i Samsung. Per una banda, el taller de demostració del joc Mixee Labs, de l'empresa dedicada al desenvolupament de videojocs per a dispositius mòbils Kitmaker. L'empresa ha oferit en exclusiva aquesta activitat amb el seu nou videojoc, que estarà ben aviat en fase de llançament limitada del producte, només en alguns països com Indonèsia, Malàisia o Sri Lanka.

Per altra banda també és molt destacable l'activitat oferida per Samsung, que ha participat en la jornada amb una mostra dels dispositius Gear VR, unes ulleres de realitat virtual que els alumnes han pogut provar, experimentant així amb aquesta nova tecnologia.

Finalment, Javier Ordax, que també ha participat en les conferències celebrades a l'auditori, ha oferit als visitants una demostració pràctica de les diferents versions del seu joc Qiahn, projecte transmèdia que succeeix en un univers medieval fantàstic i que s'ha creat íntegrament a les nostres illes.

La jornada que s'ha celebrat de 10 h a 14 h al Centre Empresarial Son Espanyol del ParcBit ha començat amb la intervenció del gerent de la Fundació Bit, Pere Fuster, que ha volgut donar la benvinguda als assistents i introduir les conferències, entre altres la de José Buades de la UIB, centrada en la història de l'evolució dels videojocs i l'oferta formativa de la UIB. La xerrada de M. Ángel Rújula i Javier Ordax ha consistit en un interessant story telling dels seus projectes empresarials i creatius.

La Fundació Bit organitza des de fa anys diferents activitats pel Dia d'Internet. Enguany la Fundació s'ha centrat en temàtiques relacionades amb el món dels videojocs, amb l'objectiu de fer divulgació científica explicant que les noves tecnologies no són "Art de Màgia" i que al darrere hi ha grans professionals que també fan feina a empreses que tenim molt a prop.

El Dia d'Internet, que se celebra a Espanya des del 2005, és una iniciativa en la qual participen més de 200 entitats per tal de promoure la importància de les TIC i la Societat de la Informació, i fer així també accessibles a tota la societat aquestes tecnologies i recursos.