LOGO CAIB
Contingut
9 maig 2016| <9ªL> Conselleria d'Educació i Universitat

A partir d’avui ja es poden sol·licitar les ajudes de menjador per el curs 2016/17 NNota Informativa

Foto de noticia

A partir d’avui ja es poden sol·licitar les ajudes de menjador per el curs 2016/17

Enguany s’ha canviat el termini i s’ha obert per primera vegada als centres concertats
A partir d’avui dilluns ja es poden sol·licitar les ajudes de menjador per el curs 2016/17. Unes ajudes que s’atorguen per raons socioeconòmiques (les majoritàries) i per transport (alumnes usuaris de transport escolar que han de dinar al centre). Tots els centres i la comunitat educativa tenen tota la informació per aquesta convocatòria que s’inicia avui i romandrà oberta fins el pròxim 23 de maig. Els interessats en rebre aquestes ajudes han de presentar la seva sol·licitud en el seu centre.  
 
Dins el calendari per sol·licitar aquestes ajudes estan previstos tres terminis més. El primer del 22 al 27 de juny per les sol·licituds extraordinàries d’Infantil i Primària per alumnat no matriculat al període ordinari. Una segona del 27 de juny a l’1 de juliol també extraordinària per els de Secundària i una darrera fins al 20 d’abril de 2017 per les sol·licituds d’alumnat nouvingut.
 
L’1 de setembre es publicarà el llistat provisional als centres educatius i s’obrirà un període d’al·legacions fins el 21 de setembre. 
Més informació a https://goo.gl/1Ckyzp.
 
Les ajudes
 
Recordem que esta nova convocatòria es presenta amb un seguit de novetats destacables. D’una banda es recupera i millora la inversió econòmica, ja que s’ha previst destinar-hi 1.500.000 euros, 400.000 euros més que el curs anterior.
 
Es millora la gestió dels ajuts, ja que es fa la convocatòria abans de que comenci el curs escolar de manera que el mes de setembre del nou curs el llistat provisional dels ajuts i estarà penjat als centres, de manera que les famílies sabran si són o no beneficiàries d’aquests ajuts.
 
Per primera vegada aquests ajuts inclouen els centres concertats. D’aquesta manera es garanteix un tracte igualitari als alumnes independentment de si estudien a un centre públic o privat-concertat. 
 
Les ajudes passaran de ser un percentatge sobre el preu de menjador a un import fix. S’ha calculat una mitjana de preu menjador respecte de les ajudes que s’havien donat els cursos passats.
 
S’ha de tenir present que en els darrers cursos s’han retardat les convocatòries en les ajudes de menjador fins al punt que durant dos cursos aquesta convocatòria s’ha fet amb el curs acabat. De manera que els alumnes començaven el curs pagant el servei de menjador sense saber si serien beneficiaris dels ajuts. Aquest fet, afegit a la progressiva reducció de dotació, de 1.490.000 euros dels curs 2008/2009 es va passar, al punt més baix de dotació, el curs 2012/13 a 590.000. Aquesta baixada dràstica coincideix amb la xifra més baixa d’usuaris de menjador, només 8.570 en relació als 11.431 que hi havia en el curs 2008/2009.