2 maig 2016 | <9ªL> Presidenta

Govern, Universitat i IB-SALUT signen el conveni de finançament dels estudis de grau en Medicina a les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Govern, Universitat i IB-SALUT signen el conveni de finançament dels estudis de grau en Medicina a les Illes Balears

La Presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, acompanyats del conseller d’Educació i Universitat, Martí March, de la consellera de Salut, Patrícia Gómez, i del director  del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-SALUT), Juli Fuster, han signat avui el Conveni entre el Govern de les Illes Balears, el Servei de Salut de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears per a la implantació dels estudis de Grau en Medicina.
 
Aquest conveni va ser aprovat en el Consell de Govern del passat 8 d'abril de 2016 i, després de passar pels serveis d'Intervenció del Govern de les Illes Balears, avui ha estat signat oficialment per a les institucions que es comprometen a dur endavant aquesta iniciativa. L’objecte del conveni és fixar les línies de col·laboració i instrumentalitzar l’aportació que el Govern de les Illes Balears concedeix a la UIB per a la implantació i consolidació dels estudis de grau en medicina a les Illes Balears. El projecte es farà en 8 cursos acadèmics. Això suposa el compromís de cedir i equipar les infraestructures necessàries, dotar de finançament per a la implantació dels estudis i assegurar que els estudiants de medicina puguin dur a terme les pràctiques durant la carrera, per la qual cosa també s’haurà de dissenyar la integració d’aquestes a la xarxa sanitària pública balear.

El conveni és una passa més cap a l'objectiu d'aconseguir implantar els estudis de Medicina el proper curs 2016/17 a les Illes Balears. En aquest sentit, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha expressat la voluntat "ferma de posar en marxa la Facultat de Medicina" com a compromís de l'executiu per la "millora del model de creixement econòmic" de la comunitat autònoma, mitjançant una "aposta clara per l'educació, la innovació, la recerca i la formació", on "Salut és un camp estratègic".
 
Armengol ha insistit en què "ampliar els estudis de la Universitat de les Illes Balears" amb la Facultat de Medicina, constituirà una "oportunitat per als joves de les Illes" que vulguin cursar aquests estudis a una universitat pública, a més d'obrir les portes a l'existència d'un major nombre de "projectes de recerca", afavorint que els professionals puguin desenvolupar tot el seu talent.

El conveni es remetrà, amb la resta de documentació acreditativa que acompanya el pla d'estudis de Medicina, a l'Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA), amb la idea de reforçar i garantir el vist i plau final d'aquest organisme a la proposta de Balears.