15 d’abril 2016 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

Consell de Govern: Aprovada una convocatòria de subvencions de 3,4 milions d’euros per a formació i cursos per a desocupats CConsell de Govern

Consell de Govern: Aprovada una convocatòria de subvencions de 3,4 milions d’euros per a formació i cursos per a desocupats


El SOIB preveu que amb aquesta subvenció es podran aprovar prop de 72 cursos amb certificat de professionalitat, adreçats a més de 1.100 persones
 
El Consell de Govern ha aprovat, a proposta de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, una convocatòria de subvencions del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) amb l’objecte de finançar cursos en especialitats formatives adreçades a treballadors desocupats amb baix nivell de formació, i que també recull ajuts adreçats a alumnes desocupats per a beques. L’import global d’aquesta convocatòria és de 3.375.000 euros.
 
La convocatòria de formació per a desocupats està oberta a la concurrència d’entitats de formació –públiques i privades inscrites i acreditades a la CAIB, i s’inclou dins el marc de l’Estratègia per a la Formació Professional que promou el Govern, a través de les Conselleries de Treball, Comerç i Indústria i d’Educació i Universitat, i acordada conjuntament amb els agents econòmics i socials més representatius de les Illes Balears. D’aquesta subvenció, un total de 2.875.000 euros es concediran directament a accions formatives, mentre que els 500.000 euros restants són per ajuts i beques adreçades als estudiants desocupats que segueixin aquesta formació.
 
Per illes, la distribució del crèdit destinats a formació és:
 
 
  • Mallorca: 2.310.062 euros
  • Menorca: 218.212 euros
  • Eivissa: 331.775 euros
  • Formentera: 14.950 euros
 
Les empreses de formació concurrents a la convocatòria només podran presentar especialitats formatives que tinguin certificat de professionalitat.
Ara s’obre un període de presentació de propostes per part dels centres de formació privats, que posteriorment seran avaluades i concedides. Els cursos s’iniciaran el mes de setembre i que tindran continuïtat durant 2017.
 
Amb aquesta subvenció es dóna compliment al compromís de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria per realitzar una convocatòria de lliure concurrència a entitats col·laboradores, entre elles centres privats de formació, ampliant-ne el pressupost compromès en el Parlament, fins arribar als 2,8 milions d’euros actuals.