26 febrer 2016 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

El vicepresident anuncia més recursos humans per a l'equip del Grup de Gravitació i Relativitat de la UIB NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El vicepresident anuncia més recursos humans per a l'equip del Grup de Gravitació i Relativitat de la UIB

Biel Barceló i el director general d'Innovació i Recerca, Pep Lluis Pons, han rebut avui en audiència a la doctora Alícia Sintes i el seu equip de recerca
El vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme del Govern de les Illes Balears, Biel Barceló, ha rebut avui en audiència a la doctora Alícia Sintes, investigadora principal del Grup de Gravitació i Relativitat de la Universitat de les Illes Balears, i tot el seu equip per a felicitar-les per la participació en el descobriment de les ones gravitacionals.

El grup de Gravitació i Relativitat de la Universitat de les Illes Balears, l'únic grup de recerca espanyol que forma part del projecte LIGO, va enregistrar el passat 14 de setembre per primera vegada les ones gravitacionals, és a dir, el ressò a la Terra de la fusió de dos forats negres que va succeir fa uns 1.000 anys, fet que suposa la verificació d'una de les teories que Albert Einstein va predir ara fa 100 anys (l'any 1916).

El vicepresident del Govern ha volgut felicitar personalment a l'equip que forma el grup de recerca i fer públic que des de la Direcció General d'Innovació i Recerca es treballa en la redacció d'un conveni amb l'objectiu de consolidar aquesta línia de recerca. Es tracta d'un conveni per a la contractació d'un becari post-doctoral i un becari pre-doctoral durant un termini de tres anys.

Aquest personal addicional ajudarà a pal·liar les necessitats en recursos humans que tindrà el grup de recerca per la gran intensitat de feina a què es veurà sotmès per a la producció d'articles científics.

Barceló ha subratllat que la seva conselleria aposta a fons pel foment de la innovació i recerca a les illes. “Sabem que l'increment d'un 11 per cent de pressupost que hem aconseguit aquest 2016 per a aquesta àrea no és suficient, i que cal augmentar encara més la inversió”, ha dit el vicepresident, recordant que en 2015, Balears només va destinar un 0,3 per cent del producte interior brut (PIB) a la innovació, per la qual cosa la comunitat balear estava a la cua d'Espanya i d'Europa.